KAJ SE DOGAJA V SLOVENIJI?

V UKC Ljubljana naj bi tehnik udaril pacienta in mu grozil: policija preiskuje, ministrstvo zahteva pojasnila

V UKC Ljubljana bodo »po potrebi odredili pisni opomin pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi oz. premestitev na drugi oddelek«.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Iphotosmile/Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Iphotosmile/Shutterstock

Slovenija je te dni obstala. Po družabnih medijih je zakrožil posnetek dekleta, ki je opravljalo počitniško delo v domu za starejše, na katerem je nasilna do oskrbovanke. Posnetke je nasilna mladenka naredila sama. Zdaj je prišla še vest, da se je nasilje zgodilo tudi v zdravstveni ustanovi v Ljubljani.

Več o dogodku, ki je šokiral Slovenijo, v članku Po posnetkih napada pred kamere stopila direktorica in minister, policija ravnanje 16-letnice že preiskuje in Na nasilje dijakinje nad starejšo stanovalko se je odzval tudi predsednik vlade: to je njegovo sporočilo.

Udaril pacienta in mu grozil

V nedeljo, 20. avgusta, se je na oddelku intenzivne nege kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo zgodil incident. Spletni portal N1 poroča, da naj bi zdravstveni tehnik pacienta dvakrat udaril in mu grozil, da ga bo ubil. Nanj naj bi tudi kričal in ga dvakrat udaril po glavi oziroma ustih.

Po dogodku naj bi zaposlenega umaknili z delovnega mesta, a se je hitro vrnil  in delal na istem delovnem mestu, in to brez kakršnih koli sankcij.

image_alt
Direktorica DSO Trebnje po šokantnem razkritju: Vseh se nas je globoko dotaknilo in prizadelo

Kaj čaka zaposlenega

Incident je obravnavala Služba za korporativno varnost UKC Ljubljana in o dogodku seznanila policijo. Kaj je ugotovila, na UKC Ljubljana še ne vedo, bodo pa »po potrebi odredili pisni opomin pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi oz. premestitev na drugi oddelek«. 

Generalni direktor UKC Marko Jug je zatrdil, da je bil zaposleni s pacientom v stiku le 20. avgusta, nato pa je bil bolniško odsoten. Z dela je bil takrat odsoten teden dni, po vrnitvi pa po zagotovitvah Juga zaposleni ni bil več udeležen v oskrbi v prostorih, kjer je ležal bolnik. Zaposleni je bil ob tem tudi pod stalnim nadzorom. Če se bo med preiskavo potrdila resničnost incidenta, Jug napoveduje, da bo zaposleni najverjetneje prejel izredno odpoved.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije