JAVNOST PRETRESENA

Na nasilje dijakinje nad starejšo stanovalko se je odzval tudi predsednik vlade: to je njegovo sporočilo

»Skupaj se moramo zoperstaviti vsakršni obliki nasilja in sovražnega govora. Bodimo skupnost, ki temelji na solidarnosti in medgeneracijski povezanosti.«
Fotografija: Predsednik vlade Robert Golob. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Predsednik vlade Robert Golob. FOTO: Leon Vidic/delo

Starejši, zlasti tisti, ki ne zmorejo več skrbeti zase, so ena najranljivejših družbenih skupin, zato je vsakršno nasilje nad njimi nedopustno in zavržno, je na družbenem omrežju X zapisal premier Robert Golob, potem ko je danes odmeval primer fizičnega nasilja dijakinje nad starejšo stanovalko v enem od domov starejših na Dolenjskem.

Predsednik vlade je poudaril, da moramo kot družba starejše zaščititi in jim nameniti posebno pozornost, saj si zaslužijo dostojno starost. »Skupaj se moramo zoperstaviti vsakršni obliki nasilja in sovražnega govora. Bodimo skupnost, ki temelji na solidarnosti in medgeneracijski povezanosti,« je še pozval premier.

Nasilje nad starejšo stanovalko socialnovarstvenega zavoda je obsodil tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac. Kot je dejal, so z vodstvom zavoda nemudoma stopili v stik in ga pozvali, naj žrtvi nasilja takoj ponudi vso potrebno socialno, zdravstveno in psihološko zaščito in pomoč, proti nasilni osebi pa sproži ustrezne postopke pri pristojnih organih. Zavod je sicer po njegovih besedah že ukrepal ter dejanje prijavil pristojnim organom.

Kako komentirate dogodek? Sporočite nam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije