KORONAVIRUS

Toliko je star najmlajši covidni bolnik, ki potrebuje intenzivno zdravljenje

Med tistimi, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje, najmlajši bolnik šteje 21 let.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel, Delo

V bolnišnicah se zdravi 572 covidnih bolnikov (11 več kot dan prej), od tega jih 138 potrebuje intenzivno zdravljenje (šest več kot dan prej). Šest oseb, ki so bile pozitivne na novi koronavirus, je umrlo. Najmlajši hospitalizirani bolnik je star 19 let, na intenzivni negi pa 21 let.

Epidemiološka slika v Sloveniji se v zadnjih dneh poslabšuje. To dokazujejo zgornje številke, danes, torej s podatki za včeraj, pa smo zabeležili tudi rekordno veliki delež pozitivnih – več o tem v članku Slovenija prebila mejo, toliko je na novo okuženih. Temu pritrjujejo tudi podatki sledilnika covida 19, ki ugotavlja, da se je sedemdnevno povprečje povišalo za en odstotek na 2276, 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa za skoraj štiri odstotke.

Poslabševanje epidemiološke slike

Že včeraj so na sledilniku ob najvišjem številu aktivnih primerov do zdaj zapisali, da je primerov koronavirusa verjetno še več, kot jih odkrijemo, kar pa napoveduje nadaljevanje poslabševanja koronavirusnih razmer (o tem smo pisali tukaj). Včeraj smo poročali o 26.679 aktivnih primerih, danes pa že o 27.710.

Vsi lahko prispevamo k zajezitvi novega koronavirusa: upoštevajte PCT-pogoj, v času počitnic omejite nepotrebne stike, v primeru simptomov se ustrezno izolirajte in testirajte, ne glede na zdravstveno stanje pa venomer upoštevajte osnovna pravila: ko ste med drugimi ljudmi, nosite obrazno masko, redno si umivajte roke, upoštevajte higieno kašlja, redno prezračujte prostore.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije