V STIKU S PACIENTI

S korono okužena medicinska sestra, del infekcijske klinike zaprt

Do ponedeljka ostajata zaprta dva oddelka infekcijske klinike v Ljubljani. S kom vse je bila sestra, ki je hodila v službo v stiku, še preverjajo.
Fotografija: Boj z novim koronavirusom še traja. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Boj z novim koronavirusom še traja. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Tik pred preklicem epidemije, ki naj bi ga vlada sprejela konec maja, se je na infekcijski kliniki v Ljubljani zgodil nehvaležen preobrat. Na kliniki so potrdili, da je med okuženimi njihova medicinska sestra. Zaprli so dva oddelka.

Predstojnica infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc nam je pojasnila, da je okužena sestra na kliniki delala s številnim osebjem, da pa je bilo zelo malo tveganih stikov. Pri delu je imela stike tudi z bolniki, vendar je pri tem uporabljala masko, zaradi česar so bolniki še najmanj ogroženi. Stike je imela doma s svojimi. Koliko stikov konkretno je bilo, še ne vedo, ker spiski še nastajajo. Okužena je od včeraj na bolniškem staležu, so sporočili iz UKC Ljubljana.



Dva oddelka za sprejem zaradi dogodka zapirajo do ponedeljka. Lejko Zupančeva dodaja, da še naprej sprejemajo bolnike s sumom na covid-19 in bolnike z dokazanim covidom-19, vse otroke kot sicer, za ostale bolnike pa se bodo osebno dogovarjali, kako naprej.
 
Preberite tudi: Tekma stoletja v iskanju cepiva
Neuradno smo dobili tudi informacijo, da je sestra v službo hodila z vročino. Ali to drži, pristojni še ugotavljajo, nam je potrdil piarovec UKC Ljubljana. Prav tako pa se postavlja vprašanje, kako v tem primeru naprava, ki pri vstopu na kliniko meri temperaturo ljudi, povišane temperature pri okuženi osebi ni zaznala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije