Počivalšek ostaja, podprlo ga je 51 poslancev

Interpelacijo je podrplo 37 poslank in poslancev.
Fotografija: V DZ se je v četrtek 9. uri začela izredna seja, na kateri je gospodarski minister Zdravko Počivalšek na zahtevo opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB zagovarjal svoje delo pri nakupu medicinske in druge opreme za potrebe obvladovanja epidemije covida-19 FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
V DZ se je v četrtek 9. uri začela izredna seja, na kateri je gospodarski minister Zdravko Počivalšek na zahtevo opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB zagovarjal svoje delo pri nakupu medicinske in druge opreme za potrebe obvladovanja epidemije covida-19 FOTO: Voranc Vogel

inister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek po uspešno prestani interpelaciji ugotavlja, da so poslance očitno prepričali njegovi argumenti. »Obračam se naprej k izzivom, ki jih na gospodarskem področju ne manjka,« je po okoli 15-urni razpravi dejal v izjavi novinarjem in ocenil, da bo potrebnih veliko skupnih moči, da bodo izzivom kos.

Počivalšek se je po seji DZ v izjavi zahvalil vsem poslancem, ki so glasovali proti interpelaciji, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB. Očitale so mu nepravilnosti pri nakupu zaščitne in druge opreme, potrebne v epidemiji covida-19.
Počivalšek je spomnil, da je bila seja dolga in naporna, »a tako je vedno, ko je televizijski prenos«.

Po njegovih besedah bo treba združiti veliko moči, »da bomo kos izzivom, ki Slovenijo čakajo v drugi polovici leta na gospodarskem področju«. Verjame, da imajo dobre temelje, da bodo gospodarske kazalce po krizi, ki je nastala zaradi epidemije novega koronavirusa, znova obrnili navzgor, kot so zastavili v treh zakonodajnih svežnjih za blažitev posledic epidemije.

Interpelacijo Počivalška je podprlo 37 poslank in poslancev, proti jih je glasovalo 51.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije