PO ŠKANDALU BREZ MASK

Potrjena okužba na OKS, ministrica v samoizolaciji

Predsednik SMC pravi, da bo Simona Kustec, če je naredila kaj narobe, nosila svoj del odgovornosti.
Fotografija: Simona Kustec je v samoizolaciji, saj bo test na opravila šele jutri. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simona Kustec je v samoizolaciji, saj bo test na opravila šele jutri. FOTO: Leon Vidic, Delo

Še vedno odmeva ponedeljkova prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), na kateri šolska ministrica Simona Kustec ni nosila zaščitne maske. Ministrica bo, če je naredila kaj narobe, nosila svoj del odgovornosti, je ob tem povedal šef stranke SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

​Počivalšek je dejal, da bo treba počakati na vse informacije o ponedeljkovi prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), na kateri šolska ministrica Simona Kustec ni nosila zaščitne maske. Organizator ponedeljkove dobrodelne prireditve je po Počivalškovih besedah zagotovil, da je imel vse usklajeno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. »Če je storjena napaka, jo je treba priznati. Treba se je odgovorno obnašati do teh zadev,« je poudaril. Po njegovih besedah velja počakati na vse informacije o dogodku in šele nato sprejeti odločitev.
 
Preberite še: 

Nijz po aferi poudaril, da je odgovoren vsak posameznik
Bo ministrica sama plačala test na koronavirus? Imamo odgovor
OKS se brani, ministrica odhaja na testiranje
Ministrica razjezila javnost: sprašujejo jo, ali tukaj virusa ni



»Verjamem, da bomo dobili vse informacije, ki so potrebne, da izvemo, kaj se je v resnici dogajalo, in da tudi na osnovi tega sprejmemo odločitve. Organizator je odgovoren za izvedbo prireditve, ministrica pa bo, če je naredila kaj narobe, nosila svoj del odgovornosti,« je Počivalšek dejal o morebitni odgovornosti ministrice za izobraževanje, znanost in šport Kustečeve, ki prihaja iz vrst SMC.


Ministrica v samoizolaciji

Ob tem pa je novinar oddaje Svet na Kanalu A Miha Orešnik sporočil, da so na OKS potrdili eno okužbo s koronavirusom, a da ta oseba ni bila prisotna na ponedeljkovem dogodku, kjer so bili udeleženci brez mask.


Več zaposlenih na OKS je v samoizolaciji, od danes tudi ministrica Kustec. 



Kustečeva je ponedeljkovo ravnanje po poročanju Kanala A pojasnila v pismu stranki, v katerem je zapisala, da so na večerjo prišli in odšli z maskami, za večerjo pa so bila »pred vstopom v jedilni prostor dana organizatorjeva zagotovila, da so izpolnjeni vsi epidemiološki ukrepi, da je varno, da jih zaradi TV-prenosa in večerje nikomur od udeležencev ni treba nositi«. Glede na nastalo situacijo se je odločila, da bo danes in v četrtek preventivno ostala doma, v četrtek zjutraj pa bo po dogovoru z Nijz opravila test na okužbo z novim koronavirusom in se vrnila na delo takoj, »ko dobim rezultat – negativen, seveda«, je še zapisala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije