POPLAVE

V Piranu se je oglasila sirena za nevarnost, danes težave tudi v Izoli (FOTO)

Nižjeležeči deli mesta so še vedno zaliti z vodo.
Fotografija: Mandrač, 23. 11. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Mandrač, 23. 11. FOTO: zaslonski posnetek

Po včerajšnjem vremensko težavnem dnevu se danes razmere umirjajo. Agencija RS za okolje opozarja le še na veliko nevarnost poplav na Obali. Morje bi lahko med 7. in 10. uro ob visoki plimi poplavilo nižjeležeče dele obale, so sporočili.

Preverili smo, kakšne so razmere, in ugotovili, da v Piranu voda tudi danes prekriva nižjeležeče dele mesta. Cesta ob obali je težje prevozna. Nekaj pred 7. uro se je zaradi visokega plimovanja morja sprožila sirena javnega alarmiranja z znakom opozorilo na nevarnost. Kot je povedal vodja intervencije Gorazd Lazar za STA, so gasilci tudi danes v pripravljenosti in so na Tartinijevem trgu postavili baražo. Zdaj čakajo, ali se bo gladina vode še malenkost povišala. Zaradi vetra in drugih dejavnikov lahko voda doseže najvišjo raven tudi malo pred ali po času najvišje astronomske plime.

Tudi v Portorožu so pod vodo predeli tik ob obali. 

Sireno za nevarnost pa so ob 7.30 sprožili tudi v Izoli, kjer je začelo poplavljati nižje dele obale na območju mandrača. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in PGD Izola.

Vremenska napoved

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo rahle padavine, ki še vztrajajo v vhodnih krajih, čez dan ponehale. Od zahoda se bo počasi jasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije