SIMONA KUSTEC

Oteženo dihanje in bolečine: razkrivamo, kako je z ministrico

Simona Kustec se bo vrnila na delo, ko se bo njeno stanje izboljšalo. Trenutno so bolečine še prevelike. Preberite, kaj vse jo je doletelo.
Fotografija: Simona Kustec, ministrica za šolstvo.  FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Simona Kustec, ministrica za šolstvo.  FOTO: Blaž Samec, Delo

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je ena redkih, ki je kljub polnemu cepljenju zbolela za covidom 19. Ne samo to, potek njene bolezni je precej zahteven. Kot smo že poročali, je ministrica od 14. avgusta v samoizolaciji, okužbo so potrdili 16. avgusta.

Na ministrstvo smo povprašali, kako je z njo in kakšne so posledice okužbe. Nedavno so strokovnjaki namreč spregovorili o novih znakih, ki se kažejo pri okužbah z delta različico. Pojasnili so nam, da se bolezenski znaki pri ministrici pojavljajo v obliki povišane telesne temperature, kašlja, izgube vonja in okusa, pogostih glavobolov, bolečin v sklepih, grlu, pljučih, oteženem dihanju ter utrujenosti. Ker je bila ministrica pravočasno polno cepljena, je potek njene bolezni obvladljiv, hospitalizacija ni bila potrebna, zahteva pa počitek in izolacijo. 

Prvi september in s tem odprtje šol je pred vrati, ob epidemiji pa seveda to najverjetneje prinaša nove težave, ki jih bo treba reševati, zato smo povprašali tudi, ali lahko ministrico v kratkem pričakujemo spet na delovnem mestu. Takole so nam odgovorili: »Ministrica sporoča, da se bo takoj, ko se bo njeno zdravstveno stanje izboljšalo, vrnila na delo.«

V uredništvo ji želimo hitro okrevanje. 

Preberite še:

image_alt
Stanje iz dneva v dan slabše, toliko okužb je bilo potrjenih v zadnjem dnevu


image_alt
Logarjeva okrcala dvomljivce: Kar naenkrat primerjava s Švedsko ni več popularna


image_alt
Lejko Zupančeva: Med hospitaliziranimi malo cepljenih

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije