10 DNI V SAMOIZOLACIJI

Sporočili, kako se počuti okužena šolska ministrica

V soboto je začutila simptome nahoda.
Fotografija: Ministrica dela od doma. FOTO: RTV
Odpri galerijo
Ministrica dela od doma. FOTO: RTV

Dva tedna pred začetkom novega šolskega leta je ministrica za šolstvo Simona Kustec sporočila, da je bila pozitivna na novi koronavirus. Ministrica, ki je konec marca prejela prvi odmerek cepiva Astrazenece, nato pa je bila cepljena še z drugim odmerkom, je poudarila, da covid 19 ne izbira.

image_alt
Ministrica tik pred začetkom pouka sporočila slabo novico


Z ministrstva za izobraževanje so sporočili, da je ministrica v soboto začutila simptome nahoda, od tedaj je tudi v samoizolaciji. Njeni znaki okužbe so blagi in obvladljivi, kar ministrica pripisuje dejstvu, da je bila dvakrat cepljena, in sicer marca in maja s cepivom Astrazenece, so še pojasnili na ministrstvu. Tudi po cepljenju je ves čas ravnala samozaščitno, v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz).

Delo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport poteka nemoteno, ministrica dela na daljavo, 10 dni bo v samoizolaciji, na ministrstvu pa jo nadomeščata državna sekretarja. Vsi zaposleni, ki so bili v neposrednem stiku z njo, so bili testirani. Vsi zaposleni v kabinetu ministrice ves čas nosijo zaščitne maske in sledijo ostalim zaščitnim ukrepom na delovnem mestu, so še poudarili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije