NAPIS

Ogorčeni Hojs: Poblaznelost levičarjev je vse hujša

Pred ministrovo hišo je nekdo zapisal besedo lažnivec.
Fotografija: Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na twitterju objavil fotografijo dohoda k hiši, na kateri je videti zapis »lažnivec (Hojs)«. »Danes popoldan na pragu naše hiše. Nestrpnost, poblaznelost levičarjev je vse hujša.«



To ni prvič, da so neznanci popackali pločnik ali pročelje hiše katerega od politikov ali stranke. Prišlo pa je tudi že do hujših incidentov. V hišo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan je v petek, 9. aprila, zvečer neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači pogasili. Iz PU Novo mesto so sporočili, da kriminalisti opravljajo intenzivno preiskavo.

V stranki LMŠ so poudarili, da nobena politična ali kakršna koli druga dejavnost ne upravičuje takšnega napada ter da je še posebej grozljivo to, da je Vesna Fabjan politično aktivna in da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino. V LMŠ so izrazili pričakovanje, da bo policija dejanje čim prej raziskala.

Nasilno dejanje je ostro obsodil tudi predsednik republike Borut Pahor. Pozval je k strpnosti in opozoril na pomen medsebojnega spoštovanja. Napad so na twitterju obsodili tudi predsednik vlade Janez Janša, obrambni minister Matej Tonin in predsednica SD Tanja Fajon.

Konec lanskega leta so se neznanci znesli nad hišo ministra za kulturo Vaska Simonitija. Kot je tedaj na twitterju razkril svetovalec za odnose z javnostjo na ministrstvu za kulturo Mitja Iršič, so v ministrovo hišo odvrgli barvo. Pred tem pa so neznanci s črno barvo onesnažili pročelje ministrstva za kulturo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije