UNIČENJE FASADE

Nočni napad na ministrstvo, oglasil se je Janša (FOTO)

Pročelje ministrstva za kulturo so neznanci onesnažili s črno barvo.
Fotografija: Neznanci so poškodovali pročelje ministrstva. FOTO: Ministrstvo za kulturo
Odpri galerijo
Neznanci so poškodovali pročelje ministrstva. FOTO: Ministrstvo za kulturo

Stavba kulturnega ministrstva je bila ponoči tarča napada vandalov. Neznanci so vanjo metali črno barvo in del fasade uničili. Škode naj bi bilo za več tisoč evrov, so sporočili z ministrstva in dodali, da »gre za enega izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence«.Ljubljanski policisti in kriminalisti v zvezi s poškodovanjem fasade preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Po do zdaj zbranih podatkih je storilec v fasado vrgel več balonov, napolnjenih s črno barvo, so nam sporočili iz PU Ljubljana. Po prvi oceni je pri tem nastalo za okoli 2500 evrov škode.


Napad je na twitterju že obsodil predsednik vlade Janez Janša. »Ne čudite se. Te njihove 'umetniške' dosežke kulturno ministrstvo plačujete z davkoplačevalskim denarjem. Kdo ne bi malo razgrajal, če je za to plačan. Ali pa mogoče kdo verjame, da za tem vandalizmom stoji kak delavec, kmet, podjetnik ali upokojenec, ki mora takšne dosežke plačevati?« je zapisal (nelektorirano).

Kulturno ministrstvo, ki ga vodi Vasko Simoniti, se je sicer v zadnjem obdobju znašlo na tnalu kritik različnih sfer kulture in javnosti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas