GROZI OMIKRON

Koliko zaposlenih v UKC Ljubljana in UKC Maribor je cepljenih s tretjim odmerkom

Med zdravniki je delež precepljenih precej večji kot med drugimi profili zaposlenih.
Fotografija: Cepljenje proti covidu 19. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Cepljenje proti covidu 19. FOTO: Leon Vidic, Delo

Covidno potrdilo je vlada omejila na 270 dni, kar pa bo začelo veljati s februarjem. Podaljšati ga je mogoče s poživitvenim odmerkom (podaljša se tudi, če covid prebolite, a za 180 dni). V Sloveniji imamo do danes, po podatkih navedenih na spletni strani cepimose.si polno cepljenega 56,4 odstotka prebivalstva (1,19 milijona prebivalcev), število cepljenih s tretjim odmerkom pa se približuje pol milijona. 

Med tistimi, ki so se prvi cepili, so tudi zaposleni v zdravstvu. Po letu od začetka cepljenja smo pri dveh največjih zdravstvenih inštitucijah pri nas preverili, koliko med njimi je cepljenih s tretjim odmerkom.

Iz UKC Ljubljana so odgovorili, da je med zdravniki in zobozdravniki 69-odstotkov cepljenih s tretjim, poživitvenim odmerkom, med medicinskimi sestrami je delež 31-odstoten, med vsemi zaposlenimi (administracija, farmacevti, strežnice, zunanji sodelavci …) pa 36-odstoten. »Cepljenje s tretjim odmerkom poteka po pričakovanjih. Za cepljenje s tretjim odmerkom je moralo namreč do nedavnega miniti šest mesecev od prejemka drugega odmerka.«

V UKC Maribor je s tretjim odmerkom cepljenih 28,02 odstotka zaposlenih. Med zdravniki je takšnih 56,45 odstotka, diplomiranih medicinskih sester je 24,66 odstotka, medicinskih sester 18,87, zdravstvenih sodelavcev 21,31 odstotka, nezdravstvenih delavcev pa 20,35 odstotka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije