TEŽAVE

Kaj se dogaja? Številni Slovenci nedosegljivi

Težave so se pojavile dan zatem, ko so začeli ponujati tehnologijo 5G.
Fotografija: Ste tudi vi nedosegljivi na mobilni telefon? FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Ste tudi vi nedosegljivi na mobilni telefon? FOTO: Uroš Hočevar

Številni uporabniki Telekoma že vse jutro poročajo, da imajo težave in jih ni mogoče, saj so njihovi telefoni nedosegljivi ali zasedeni. Pri Telekomu so sicer napovedali, da bodo od ponedeljka od 21.30 do predvidoma danes do 8.00 izvajali nadgradnjo zalednih sistemov, kar pomeni, »da E-trgovina in Moj Telekom ne bosta dosegljiva. Onemogočeno bo tudi polnjenje predplačniških računov Mobi, IZI in SPAR Mobil.«

Po državi prihaja do občasnih motenj v delovanju nekaterih fiksnih in mobilnih storitev, so sporočili iz družbe in dodali, da težave že odpravljajo, za povzročene nevšečnosti pa se opravičujejo. Vzroka za izpad storitev v družbi ne navajajo. Okoli 13. ure pa so iz podjetja sporočili, da mobilno in fiksno telefonsko omrežje spet nemoteno deluje.

Težave so se pojavile dan zatem, ko je Telekom začel uporabnikom ponujati uporabo tehnologije 5G. Storitev ponujajo v obstoječem frekvenčnem spektru 2600 MHz (to pomeni, da mora vaša naprava, denimo telefon, podpirati to frekvenco), načrtujejo pa, da bodo do konca leta s 5G v obstoječem frekvenčnem pasu pokril 33 odstotkov prebivalstva.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije