VROČA RAZPRAVA

Grožnje v državnem zboru? Tako sta obračunala Jelinčič in Cerar

Na seji odbora so padale težke besede.
Fotografija: Jelinčič in Cerar sta se sporekla. FOTO: Leon Vidic, Blaž Samec
Odpri galerijo
Jelinčič in Cerar sta se sporekla. FOTO: Leon Vidic, Blaž Samec

LJUBLJANA – Odbor državnega zbora za zunanjo politiko (OZP) je danes zavrnil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o obravnavi migracij, ki so ga vložili poslanci SDS in SNS. Ti so v razpravi poudarili, da je treba odločanje o migracijah prepustiti ljudstvu. Zunanji minister Miro Cerar (SMC) in poslanci koalicije pa so izpostavili brezpredmetnost obravnave predloga.

Razprava pa tudi tokrat ni minila brez vroče krvi. Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) je ministru Cerarju očital, da bo vlada nosila posledice, ko se bo »narodu zmešalo«, podvomil pa je celo o tem, da je minister res ustavni pravnik. Cerar je po drugi strani Jelinčičeve besede označil za grožnje. »Gospod Jelinčič, ne vem, zakaj ste tako sovražno nastrojeni proti meni osebno,« je med drugim dejal nekdanji premier in navzoče pozval h »kulturni razpravi«. 

»Rekli ste, da nas bodo začeli ljudje loviti, ko bodo začeli malo piti,« je Jelinčiču očital Cerar. »Ljudje bodo s takšnim zgledom postali takšni, gospod Jelinčič, kot ste vi, in to ne bo dobro,« je bil oster Cerar, ki je sejo zapustil predčasno.

Jelinčič: Cerar je grozil meni

Prvak SNS je kasneje brez ministrove navzočnosti (ta naj bi moral zaradi drugih obveznosti oditi prej) pojasnil, da zunanjemu ministru nikakor ni grozil, temveč mu je dejal, da se boji, kaj se lahko zgodi v Sloveniji. »Ravno pravniki so tisti, ki bi morali besede poslušati in jih ne interpretirati, kot jim to trenutno 'paše'. Če je kdo grozil, je Cerar grozil meni na eni od sej vlade, ko smo bili tam predstavniki poslanskih skupin. /.../ On je grozil meni, da naj bom tiho, da se ne bo kaj zgodilo,« je spomnil Jelinčič. Dodal je še, da verjame, da Cerar ne mara takšnih, kot je on. »On ima rad tiste, ki se klanjajo komur koli, domoljubov pa ne mara,« je prepričan Jelinčič.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije