ODPELJALA JU JE

Noro dogajanje v Kopru: ženska otrokoma zagrozila, da ne bosta več videla staršev

Policija je potrdila, da je prejela prijavo staršev otrok, ki ju je ženska odvlekla na CSD.
Fotografija: Otroka sta na ulicah Kopra prestajala trenutke groze (simbolična fotografija). FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Otroka sta na ulicah Kopra prestajala trenutke groze (simbolična fotografija). FOTO: Jože Suhadolnik

Včeraj popoldne sta starša iz Kopra policiji prijavila, da je 22. januarja okoli 14. ure na poti iz OŠ Koper prišla do njunih otrok, oba sta letnik 2011, starejša ženska in ju odpeljala na center za socialno delo (CSD).

Policisti so že v četrtek opravili razgovore z nekaterimi vpletenimi. Ugotovili so, da je 66-letna ženska dejansko prijela oba otroka za roko in ju odvedla na CSD, ker je ocenila, da se ne bi smela sama postopati po Kopru.

Ženska naj bi na Zupančičevi ulici dečka in deklico ogovorila, ju prijela za roke in začela vleči po ulicah Kopra kljub njunemu nasprotovanju.

»Zagrozila jima je, če bosta jokala, se drla ali kar koli, bo poklicala policijo in ne bosta več videla staršev. Čez nekaj časa je dečku dovolila oditi in mu dala poljub v slovo. Deklico pa je odpeljala na CSD in natvezla zgodbo o kreganju, nasilju in še kaj v družini,« piše v zapisu na facebooku.

Na CSD Koper so potrdili, da je v sredo starejša gospa pripeljala enega otroka. Stekle so vse potrebne aktivnosti, socialna delavka je otroka pomirila, poklicala starše, ki so prišli na CSD, in otroka odpeljali domov, pravi direktorica koprske enote centra za socialno delo Tjaša Rodman. Na centru so pojasnili, da so o tem obvestili tudi policijo, sami pa naj bi presodili, da starejša ženska, ki je pripeljala otroka, temu ni želela škoditi, poročajo Primorske novice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije