SPREMEMBE

Je to konec SMC? Miro Cerar stopil pred novinarje

Obetajo se kadrovske spremembe.
Fotografija: Miro Cerar. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Miro Cerar. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Nekdaj največja vladna stranka razpada na prafaktorje. Cerarjevo stranko SMC so na evropskih volitvah prehitele celo zunajparlamentarne stranke. 


Na naše vprašanje po razglasitvi neuradnih izidov volitev, ali ima Miro Cerar namen odstopiti glede na to, da v javnosti tako rekoč ne uživajo več podpore, nam v stranki niso jasno odgovorili. Nekdanji premier pa je napovedal izjavo za medije, ki je potekala na sedežu SMC.

Cerar je pojasnil, da je o izidu razpravljal s člani vodstva SMC. »Strinjali smo se, da slab volilni rezultat zahteva analizo, nekatere kadrovske spremembe in programsko prenovo. Dogovorili smo se, da bo v oktobru sklican volilni in programski kongres stranke,« je dejal minister, ki je prepričan, da ima SMC dovolj močno ekipo, da bodo zmogli kritično razpravo in nujno prenovo. 

Kongres bo po prepričanju Cerarja tudi odlična priložnost, da preveri, ali še uživa podporo v stranki. »Kot politika me skrbi in žalosti, da državotvorna drža danes ne prinaša uspeha, ampak rine stranko pod prag. SMC bo vedno za združevanje moči v vladi, koaliciji, evropskih povezavah in še posebej v sami stranki,« je še dejal Cerar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije