Furs opozarja: Le tako boste lahko izkoristili ukrepe interventnih zakonov

Samozaposleni lahko vlogo oddajo le prek spletne aplikacije.
Fotografija: Izjavo bo mogoče dodati le prek spleta. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Izjavo bo mogoče dodati le prek spleta. FOTO: S. N.

V teh dneh se Finančna uprava RS (Furs) že intenzivno pripravlja na izvajanje ukrepov, ki jih prinaša nov zakonski paket za omilitev posledic epidemije koronavirusa. Za koriščenje nekaterih ukrepov za samozaposlene (denimo za oprostitev plačila prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka) bodo morali upravičenci oddati izjavo prek eDavkov, in sicer prek spleta ali mobilnega telefona, so sporočili s Fursa.
 
Izjavo bo mogoče oddati od 14. aprila, in sicer izključno prek eDavkov.
 
Izjava za oprostitev plačila prispevkov in pridobitev temeljnega dohodka bo pripravljena do 14. aprila, zato morajo samozaposleni do takrat poskrbeti, da bodo imeli vstop v eDavke, saj bodo le tako izjavo lahko tudi oddali.

»Četudi ste morda doslej imeli pooblaščenca za urejanje zadev s Finančno upravo RS, vsem svetujemo, da se registrirate v eDavke tudi osebno bodisi z digitalnim potrdilom bodisi le z davčno številko in geslom. Tako boste lahko vse zadeve preverili in nadzorovali osebno prek računalnika ali mobilnega telefona. Pooblaščenec bo sicer še vedno lahko oddal omenjeno izjavo, je pa morda ravno v teh časih priložnost, da se tudi sami registrirate v eDavke in tako še lažje spremljate svoje poslovanje s finančno upravo,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Preverite, kako namestiti eDavke na računalnik ali telefon. Za več informacij pa so vam na voljo neposredno pri Fursu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije