TRAGEDIJA

»Za dva tedna smo odšli na dopust, zdaj se z Milo (2) vračamo v krsti«

Oče ne krivi nikogar za smrt hčerkice, je pa dejstvo, da ni bilo na voljo nobenega reševalnega vozila.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

VRANJE – »Za dva tedna smo odšli na dopust, da bi uživali z otroki, zdaj se z Milo vračamo v krsti,« pravi Miroslav Janković, oče dveletne deklice, ki je umrla v Zdravstvenem domu v Surdulici, potem ko se je začela dušiti v hotelu na Vlasinskem jezeru. Kot je za srbske medije dejal skrušeni oče, je pretekli teden z ženo Biljano in dvojčicama Milo in Leno odšel na dopust v Vranje k ženinim sorodnikom.

»V četrtek zjutraj smo prispeli v hotel na Vlasinskem jezeru, kjer smo imeli rezervirano sobo. Po kosilu smo se vrnili v sobo, da bi se spočili. Počutila se je v redu, le iz nosu ji je teklo zadnja dva dni.« Kar naenkrat je malčici postalo slabo. Hotelsko osebje je poklicalo tamkajšnji zdravstveni dom, a izkazalo se je, da nimajo reševalnega vozila, edini dežurni zdravnik pa ni smel zapustiti doma. »Nisem bil v stiku z nobenim zdravnikom in nikogar ne morem kriviti. V nekaj minutah je pomodrela. Zdravniki so poskušali vse, kar so mogli, a Mila niso mogli pomagati.«

Prvi rezultati obdukcije so pokazali, da se je z Mila zadušila zaradi vode v pljučih, druge analize pa bodo končane čez 15 dni. Družinski tragediji pa še ni videti konca, saj je tudi Lena v bolnišnici, ker ima pljučnico.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije