BIZARNA NESREČA

Umrli vsi potniki na levi strani avtobusa

Voznik je spregledal vsa opozorila. Zaletel se je v znak nad cesto.
Fotografija: Umrli so potniki na levi strani.
Odpri galerijo
Umrli so potniki na levi strani.

DUBAJ – V Združenih arabskih emiratih je v bizarni prometni nesreči umrlo 17 ljudi. Sprva je policija iz Dubaja povedala, da je bilo žrtev 15 in pet ranjenih, a sta dve osebi umrli v bolnišnici. Z avtobusom se je peljalo 31 oseb različnih narodnosti, zaleteli pa so se v znak ob cesti. Policija ni razkrila, zakaj ga je voznik zadel, povedali so le, da je včasih usodna že majhna neprevidnost. Med žrtvami so bili turisti iz Azije in Evrope. Najmanj trije so bili ranjeni.

Voznik, ki je star nekaj čez petdeset let, se trenutno zdravi v bolnišnici Rashid in je utrpel le manjše rane. Avtobus pripada državnemu podjetju Mwasalat iz Omana, nesreča se je zgodila na cestni povezavi Muškat–​Dubai v četrtek ob šesti uri popoldne.

Cesta ni bila primerna za avtobuse. FOTOgrafiji: Policija
Cesta ni bila primerna za avtobuse. FOTOgrafiji: Policija


Pri podjetju so že izrazili globoko sožalje družinam umrlih, ranjenim pa zaželeli hitro okrevanje. Po neuradnih podatkih naj bi voznik spregledal opozorilne znake in zapeljal na cesto, ki ni bila narejena za avtobuse, ko je bil namenjen proti postaji Al Rashidija. Pravi, da znaka ni videl, ker je imel spuščeno zaveso, motilo ga je sonce. Prav tako je spregledal ležeče policaje in verigo za omejitev višine, ki opozori šoferja, da je njegovo vozilo previsoko.

Na koncu je sicer videl debel kovinski drog nad cesto in začel zavirati, da bi se mu izognil. Ni mu uspelo, avtobus se je zaletel v oviro, ta je prebila okno in se zarinila v levo stran avtobusa ter ubila vse potnike, ki so tam sedeli. Po prvih izračunih je tudi vozil hitreje od dovoljenih 40 kilometrov na uro.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije