KONEC ISKALNE AKCIJE

Oče pogrešane Marije (16): Ugrabil jo je 60-letni moški s facebooka

Oče je domneval, da je 16-letnica nasedla lažnemu profilu in sredi noči pobegnila z njim.
Fotografija: 16-letna Marija je očetu povzročila veliko preglavic in skrbi. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
16-letna Marija je očetu povzročila veliko preglavic in skrbi. FOTO: Facebook

RATKOVAC – Vse od ponedelja 22. julija do 25. julija je potekala iskalna akcija za 16-letno Marijo iz vasi Ratkovac pri Lajkovcu, ki je pobegnila od doma. Potem ko so jo našli v 70 kilometrov oddaljenem Beogradu, je sporočila, kaj se je z njo dogajalo. 

Oče Zoran je za telegraf.rs dan prej, preden so njegovo hčer našli, povedal, da je obupan, saj se mu dozdeva, da je Marijo ugrabil moški, ki se ji je z lažnim imenom predstavil na facebooku in s katerim se je intenzivno dopisovala. »Ona je pubertetnica. Vse je sprejela za prijatelje na facebooku, dopisovala se je z mnogimi fanti. Nisem vedel, kaj naj še storim, zato sem ji vzel mobilni telefon. Zdaj ne vem, ali sem se zmotil, saj če bi imela mobitel pri sebi, bi jo policija lažje izsledila.« Kot je dejal, se v ozadju profila njenega zadnjega dopisovalca skriva moški, star 60 let. Zdaj ko to ve, je v popolnem šoku, in le upa lahko, da je Marija živa.


Družina doživljala pekel


»Priložnost za pobeg je izkoristila, ko je njen brat spal in se je prek njegovega telefona dogovorila za srečanjem s tem človekom, pri tem pa niti ni vedela, kdo sploh je. V sinovem telefonu so ostale le njene fotografije pred odhodom,« je povedal skrhani oče.


Da je šok za očeta še večji, je nekdo odprl lažni profil z Marijino fotografijo in s tega profila na njen messenger pošiljal fotografije golih deklet. »Poznam svojo hčer. Na teh fotografijah ni ona. A fotografije so grozljive. Kar doživljamo, je pekel,« je tarnal Zoran.


Marija našli živo in zdravo


Potem ko je policija našla Marijo v Beogradu, je izjavila, da je niso ugrabili ali zlorabili, temveč da je šla k svojemu fantu. Policija zdaj preiskuje, ali je bila pri moškem, s katerim se je nazadnje dopisovala na facebooku in za katerega obstaja velik sum, da je uporabljal lažni profil. Marija ni poškodovana in pravi, da je prostovoljno odšla od doma.

Sosedi pravijo, da je Marija že lani doživela neprijetno srečanje z moškim, s katerim se je spoznala prek spleta. »Vstopila je v njegov avtomobil, vozila sta se nekaj časa, nato pa jo je vrgel iz vozila in pustil samo ob cesti,« je dejal eden od njih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije