OSUMLJEN NAJMANJ 26 TATVIN

Po hišni preiskavi 22-letnemu Celjanu odrejen pripor

Ni ga motilo, če so ga pri tatvinah posnele kamere.
Fotografija: Pri hišni preiskavi so našli in zasegli oblačila, ki jih je nosil pri izvrševanju kaznivih dejanj. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Pri hišni preiskavi so našli in zasegli oblačila, ki jih je nosil pri izvrševanju kaznivih dejanj. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

Celjski policisti so v preteklih dneh opravili hišno preiskavo pri 22-letnemu Celjanu, osumljenemu najmanj šestindvajsetih tatvin in velikih tatvin. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli oblačila, ki jih je nosil pri izvrševanju kaznivih dejanj.

22-letnik je v zadnjih mesecih na območju Celja ukradel več električnih skirojev, iz trgovin in trgovskih centrov pa več dražjih parfumov, žganja, suhomesnatih izdelkov, cigaret in mnogo drugih stvari. Z dejanji je lastnikom povzročil za najmanj 7.000 evrov škode.

Preiskovalna sodnica odredila pripor

Denar od ukradenih stvari, ki jih prodaja po bistveno nižji ceni, kot so vredna, je osumljeni porabil za nakup prepovedanih drog in psihoaktivnih stvari. Dejanja je izvrševal neprestano, ne glede na to, če so ga pri tatvinah posnele kamere, če je okoli njega v času tatvin več ljudi, pomembno mu je le bilo, da od prodanih ukradenih stvari dobi denar za nakup droge.

»22-letniku, ki smo ga sicer že konec lanskega leta kazensko ovadili zaradi suma storitve šestintridesetih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je preiskovalna sodnica tokrat odredila pripor,« je iz PU Celje sporočila Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije