IZ ORMOŽA

Kariernega kriminalca poslali za zapahe

Samo julija je stari znanec policije iz Ormoža ogoljufal peterico za več kot 20.000 evrov
Fotografija: Zdaj je pod ključem. FOTO: Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Zdaj je pod ključem. FOTO: Tomi Lombar/delo

Policisti so stopili na prste 30-letniku z območja Ormoža, njihovemu staremu znancu, ki je samo v juliju ogoljufal najmanj pet ljudi z območja Koroške ter z ljubljanskega, sevniškega in šmarskega območja. »Občanko z območja Dravograda je z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin pri nakupu vozila oškodoval za 7500 evrov.

Občanki je pokazal lažno nakazilo kupnine za vozilo, ki naj bi ga izvedel prek spletne banke, in ji na njen e-naslov posredoval tudi lažno potrdilo o nakazilu, nakar sta podpisala kupo-prodajno pogodbo in uredila še prepis lastništva vozila. Občanka je ostala brez vozila in brez obljubljenega denarja;« je pojasnila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje.

Na enak način je pri nakupu vozila za 7700 evrov oškodoval občanko z območja Ljubljane ter za 3200 evrov občana z območja Slovenj Gradca. Moškega z območja Sevnice pa je za 800 evrov ogoljufal pri prodaji električne zapiralke za vino. Prodal mu jo je namreč kljub temu, da je vedel, da ni uporabna. »Ko je občan opazil, da zapiralka ne deluje, mu je 30-letni goljuf obljubil, da jo bo popravil in mu jo pripeljal nazaj, tega pa seveda ni storil,« je pojasnila Trbulinova.

Za okoli 1500 evrov je oškodoval podjetje z območja Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, kjer se je s prodajalcem dogovoril za nakup vinarskih strojev, zapiralnik za navojne zamaške ter čistilnik steklenic. Prodajalca je prepričal, da je prek spletne denarnice poravnal predračun, in mu na službeno elektronsko pošto poslal lažno potrdilo o plačilu nakupa.

Še 21 kaznivih dejanj

»Policisti so osumljenemu minuli konec tedna odvzeli prostost v hotelu na območju Slovenskih goric, ga pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ker teža in način storitve kaznivih dejanj ter njegove osebnostne lastnosti kažejo na to, da bo kazniva dejanja ponavljal, saj so mu edini vir dohodka za preživetje, mu je preiskovalni sodnik odredil pripor,« je še pojasnila. Očitno gre za pravega kariernega kriminalca, saj je bil 30-letnik v zadnjih letih obravnavan še za 21 kaznivih dejanj goljufij, tatvin, zatajitev in ponarejanja denarja.

»Ker je s svojimi ravnanji najverjetneje oškodoval še več ljudi, ki goljufij niso prijavili, jih pozivamo, da to storijo,« je sklenila. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas