POŽIG?

FOTO: Gasilci verjamejo, da je bil požar podtaknjen

Med gašenjem so naleteli na neeksplodirano granato.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

NOVA GORICA – Gasilci so v torek pogasili požar nad cesto med Novo Gorico in Grgarjem, kjer je zagorelo okoli sedem hektarov območja Svete gore. Po besedah poveljnika novogoriških poklicnih gasilcev Simona Vendramina je bila požarna straža, ki je bila organizirana v ponedeljek okoli 19. ure, okoli enih ponoči odpoklicana, saj zaradi dežja ni bilo več nevarnosti ponovnega vžiga.

Vzrok požara še ni znan, vendar domnevajo, da je bil podtaknjen. Vendramin je pojasnil, da je zagorelo na dveh ločenih mestih ter na istem območju kot že avgusta 2012. Gasilci zato domnevajo, da je šlo tako kot pred šestimi leti tudi tokrat za požig.

Slišati je bilo poke

Območje, kjer je izbruhnil požar, je znano po neeksplodiranih ubojnih sredstvih. Gasilci so po besedah Vendramina naleteli na eno granato, ki jo je nato varno odstranil pirotehnik. »Je pa bilo slišati poke posameznih nabojev,« je še dodal.

Vendramin je ocenil, da je letos gorelo manjše območje kot pred šestimi leti. Gasilci so požar hitro omejili, prav tako pa se je požar zaradi večje vlažnosti širil počasneje. Na delu je bilo včeraj 66 gasilcev in civilna zaščita, za gašenje težko dostopnih območji so si gasilci pomagali z helihopterjem.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas