V eni uri dvakrat pretepen in oropan!

Marjan Grm obsojen na osem mesecev aresta. Alen Zupanc krivde ni priznal.
Fotografija: Marjana Grma čaka še nekaj mesecev bivanja za rešetkami.
Odpri galerijo
Marjana Grma čaka še nekaj mesecev bivanja za rešetkami.

Takšno kazen, kot jo je predlagalo tožilstvo, torej natanko osem mesecev zapora, je ljubljansko okrožno sodišče naložilo Marjanu Grmu, 19-letniku iz romskega naselja Marof pri Kočevju. Sodišče je tako lahko končalo enega od postopkov v povezavi z ropoma Mirnesa K. Ta je namreč 7. decembra lani prikorakal na kočevsko policijo z razbitim nosom in odkrušenimi zobmi ter povedal, da je bil ponoči oropan. In to ne enkrat, temveč v eni uri kar dvakrat!

Sodnica Irena Škulj Gradišar je enega od roparjev obsodila.
Sodnica Irena Škulj Gradišar je enega od roparjev obsodila.
Opravljal je prepoznavo in policija je prišla na sled Marjanu Grmu in 21-letnemu Alenu Zupancu. Kot smo poročali, je Grm sprva vse zanikal, poudarjal, da se Mirnesa K. ni niti dotaknil, kaj šele da bi mu vzel 20 evrov. Povedal je, da je tiste noči res okrog treh zjutraj srečal Mirnesa, ki je čisto zmeden, pijan in s krvavim nosom taval po Kočevju. Ker se poznata, sta se pogovarjala in skupaj spila še eno pivo, a je bilo to menda tudi vse.

Vendar se je Grm ob ponudbi tožilke Petre Vugrinec premislil in priznal, da je Mirnesa tiste noči v Kočevju res oropal. Sodišče je zanj tudi podaljšalo pripor do pravnomočnosti sodbe oziroma najdlje do izteka kazni – glede na to, da je v priporu že od dogodka, se mu obeta še nekaj mesecev bivanja za rešetkami.
 

Sodili mu bodo maja


Drugače pa je z Alenom Zupancem, ki je te dni prav tako stopil pred sodnico Ireno Škulj Gradišar. On je namreč krivdo za rop, ko so ga povprašali o tem, zanikal. Spomnimo, Mirnes naj bi tiste noči sprva srečal Alena Zupanca, in sicer v Kulturnem centru Kočevje, kjer je bil žur. Zupancu in njegovemu dekletu Sari D. naj bi tudi plačal zadnjo pijačo. Vsi skupaj so po prireditvi odšli proti bližnji trgovini Nama, Zupanc pa naj bi ga torej napadel ter mu vzel denarnico s 50 evri.

Mirnes je roparja celo prosil, naj mu vrne vsaj dokumente, in ta naj bi vzel bankovec za 50 evrov, denarnico pa pustil pri piceriji Gajba. Šele ko je dobil nazaj denarnico, naj bi se napotil proti pekarni, med potjo pa srečal Grma. Ta se je menda ponudil, da ga bo pospremil, nato pa ga je oropal še on. Mirnes je namreč še vedno imel nekaj denarja. Kot je zatrdil, je imel tistega večera s seboj 110 evrov, a je 40 evrov, ki so mu jih vrnili pri plačevanju, dal v žepe, v denarnici pa pustil 50 evrov.

Alenu Zupancu bodo sodili za rop. FOTOGRAFIJE: Marko Feist
Alenu Zupancu bodo sodili za rop. FOTOGRAFIJE: Marko Feist
Za nameček naj bi bil pri drugem ropu prisoten brat Alena Zupanca Leon, a se ni vmešaval.

Grmov zagovornik Marko Rajčevič Lah je že v pritožbi na sklep o priporu opozarjal, da je »skrajno neverjetno, da bi isto osebo v isti noči, vendar v različnem času in na različnih krajih, pretepla in oropala dva različna storilca«. Oškodovanec naj bi bil tako zmeden, da na policiji menda sploh ni znal povedati niti tega, katere poškodbe mu je povzročil prvi napadalec in katere drugi. Šele med preiskavo naj bi povedal, da mu je nos in zobe razbil Grm.

Ker Alen Zupanc na predobravnavnem naroku ni priznal dejanja, je sodišče zanj razpisalo glavno obravnavo. Pred sodnico bo spet stopil sedmega maja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije