»STOJ, STRELJAL BOM!«

Streljanje pri meji, poškodovan policist

Lažje je bil poškodovan tudi osumljenec.
Fotografija: Policist in vojak skupaj pri delu. FOTO: Slovenska vojska
Odpri galerijo
Policist in vojak skupaj pri delu. FOTO: Slovenska vojska

ŠPRINC – V soboto malo pred 5. uro sta policisti in vojak pri opravljanju nalog varovanja državne meje v Šprincu z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali skušala zaustaviti chryslerja nemških registrskih oznak. Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Veščice. Po približno 500 metrih vožnje je vozilo ustavil in pričel bežati. Policist je nemudoma stekel za voznikom, ga pozival, naj se ustavi, a ga ta ni upošteval. Medtem je pripadnik SV zavaroval zaustavljeno vozilo, saj je bilo v vozilu več potnikov.

Policist je voznika po približno 100 metrih dohitel in ga podrl na tla. Toda ker je opazil, da napadalec obvlada borilne veščine, je odskočil, izvlekel službeno pištolo in zavpil: »Stoj, streljal bom!« Napadalec se ni ustavil, zato je policist iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela v varni smeri na bližnjo njivo. Napadalec je zbežal proti Veščici, policist pa ga je dohitel v trenutku, ko je tja prispela druga patrulja. Policista sta napadalca obvladala z uporabo prisilnih sredstev. Voznik in policist sta se pri tem lažje poškodovala.

Ugotovljeno je bilo, da je 39-letni državljan Srbije v vozilu nezakonito prevažal tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Po privedbi na sodišče je bil zoper njega odrejen pripor, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije