Ropar zbežal peš

Policisti na lovu za zlikovcem v trenirki, ki je iz banke odnesel denar.
Fotografija: Storilec je visok okrog 190 centimetrov. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Storilec je visok okrog 190 centimetrov. FOTO: Policija

Policisti so še ves včerajšnji dan poizvedovali za neznanim roparjem, ki je v sredo udaril v Prekmurju. Po oboroženih ropih dveh poštnih enot v Veržeju in Trnovski vasi, kjer so prijeli storilca, 32-letnika iz Ižakovcev, ter razstrelitvi najmanj treh bankomatov, v Lenartu, Beltincih in Prosenjakovcih, se je namreč zdaj na skrajnem severovzhodu države zgodil rop banke.
 

Iskal ga je tudi helikopter


O dogodku so jih obvestili malo pred 15. uro, tarča pa je bila poslovalnica Deželne Banke Slovenije (DBS) v Križevcih pri Ljutomeru. »Doslej je znano, da je oborožen moški vstopil v prostore in od zaposlenih zahteval gotovino. Po dejanju je neznani storilec kraj dogodka zapustil. Trenutno poteka ogled kraja dejanja, policisti storilca še iščejo. Poškodovan ni bil nihče. Ko bo kaj več znanega, informacijo dopolnim,« je v sredo zvečer povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš in pozneje poslala še fotografiji roparja, ki ju je posnela nadzorna kamera v banki, in dodala: »Neznani storilec je bil visok okrog 190 centimetrov, oblečen je bil v sivo trenirko s kapuco in v hlače z vzdolžno črno črto. Čez zgornji del trenirke je imel oblečeno črno majico s kratkimi rokavi. Na glavi je imel kapuco in masko. Policisti smo izvajali aktivnosti za prijetje storilca, vključno s cestnimi blokadami. V aktivnosti je bil vključen tudi policijski helikopter.«


Po naših neuradnih podatkih je storilec prizorišče zapustil peš in je najbrž šele pozneje območje Križevcev zapustil z vozilom. Možje postave so takoj zaprli vse pomembnejše prometnice iz omenjenega kraja, in sicer v smeri Gornje Radgone, Ljutomera in še zlasti proti Veržeju, v smeri reke Mure in naprej Murske Sobote. Ponekod so bili oboroženi celo z dolgocevnim orožjem.

Ropar jim je ušel. FOTO: Oste Bakal
Ropar jim je ušel. FOTO: Oste Bakal
Policisti ob tem prosijo vse, ki bi o storilcu ali dejanju kar koli vedeli, naj jim to sporočijo na interventno številko policije 113 ali na najbližjo policijsko postajo oziroma na anonimni telefon policije 080 1200. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije