Grozljivka med delom: sodelavci so ga potegnili izpod stroja

Hudo poškodovanega moškega so odpeljali v UKC Ljubljana.
Fotografija: Delavca so reševali sodelavci (fotografija je simbolična). FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Delavca so reševali sodelavci (fotografija je simbolična). FOTO: Getty Images/iStockphoto

Ob 8.08 je na Gorenjski cesti v Cerknem ob sanaciji struge potoka Oresovka, v strugo zgrmel delavec, ki je upravljal delovni stroj, se prevrnil in se huje poškodoval, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Sodelavci so moškega potegnili izpod stroja, idrijski reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Gasilci iz PGD Cerkno in PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, obrnili vozilo na kolesa, nudili pomoč reševalcem in opravili pregled zaradi morebitnega iztekanja goriva iz stroja.

Prevrnil se je na streho

Policija je sporočila, da se je pri betoniranju struge bližnjega kanala potoka z delovnim strojem (prekucnik) huje poškodoval 26–letni delavec, državljan Severne Makedonije, ki se je z delovnim strojem peljal po dovozni poti in se pri tem prevrnil na streho ter si pri tem poškodoval prsni koš in noge. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dve smrtni nesreči na isti dan

Gre že za tretjo hujšo nesrečo v treh dneh. V sredo sta umrla kar dva delavca. Okoli 11. ure je v kamnolomu Laže umrl 60-letni delavec iz okolice Ajdovščine, ki je miniral, pri tem pa ga je med eksplozijo zadel kamen. Na kraju nesreče je zdravnik lahko le potrdil smrt. Kriminalisti in policisti so opravili ogled kraja, o nesreči pa je bil obveščen delovni inšpektor. Točne okoliščine nesreče še ugotavljajo.

Ob 16. uri pa so bili policisti obveščeni, da je v koprskem pristanišču umrl 47-letni moški iz Kopra, ki je na barki opravljal dela. Plezal je po nezavarovani lestvi v tovorni del barke (podpalubje) in omahnil približno 17 metrov v globino. Zdravnik je na kraju nesreče potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja in izključili tujo krivdo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije