SRCE PARAJOČE

Naježili se boste ob teh besedah Balaševićeve vdove (VIDEO)

Oglasila se je prvič po njegovi smrti.
Fotografija: Olivera Balašević. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Olivera Balašević. FOTO: Instagram

Dober teden dni po smrti legendarnega kantavtorja iz Novega Sada Đorđe Balaševića se je oglasila vdova Olivera, njegova velika ljubezen. Balašević je o svoji ženi večkrat rekel, da je njegovo življenje dobilo smisel šele, ko jo je spoznal.»Živimo v čudnih časih. Tisto, kar je vsak dan daleč, se zdi še dlje. Tisto, kar nam je blizu, pa nam je še bližje,« je povedala v videu ob mednarodnem dnevu maternega jezika. »V kaosu tega izkrivljenega ogledala pandemije in absurda, kdo smo mi, če ne stremimo k vrednotam? Najglobljim, tistim, ki segajo do naših korenin, nas s šepetom spominjajo, kdo smo.« Na koncu je povedala še, da ji je bilo v čas ob dnevu maternega jezika spregovoriti nekaj besed, tistih iz najglobljih kotičkov duše. Olivera in Đorđe sta se poročila leta 1981, njuni otroci pa so hčeri Jovana in Jelena ter sin Aleks.

image_alt
Balaševićev sin po smrti očeta: To je bila edinstvena ljubezen


Balašević, ki je imel resne zdravstvene težave že lani, je umrl 19. februarja, star 67 let. Njegovega pogreba, ki je bil sicer v družinskem krogu, se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

image_alt
Cecin sin udaril po Balaševiću, Jelena Karleuša mu je zaprla usta


Balaševiću v spomin so prižigali sveče po več mestih nekdanje Jugoslavije, tudi v Ljubljani in Mariboru, kjer je živel nekaj časa po razpadu skupne države.

image_alt
Zadnje ure Balaševića: zdravniki so neutolažljivo jokali

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas