SRCE PARAJOČE

Zadnje ure Balaševića: zdravniki so neutolažljivo jokali

Ustavili so mu srčni spodbujevalnik, a se je srce po pol ure vdalo.
Fotografija: Balaševićev koncert v Stožicah leta 2018. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Balaševićev koncert v Stožicah leta 2018. FOTO: Roman Šipić, Delo

Dva dni po smrti in na dan pogreba so v javnost prišle še nekatere podrobnosti zadnjih ur življenja legendarnega srbskega glasbenika Đorđeta Balaševića.

image_alt
Balaševića pokopali ob igranju njegovih pesmi, na pogrebu tudi Janković


Balašević je umrl v petek na infekcijski kiniki v Novem Sadu, kamor so ga sprejeli tri dni prej zaradi pljučnice. Njegovo stanje je bilo relativno dobro, zdravniki so ga nameravali premestiti na oddelek za pljučne bolezni v Sremski Kamenici. V petek pa se mu je zdravje nenadoma poslabšalo zaradi predhodnih kroničnih zdravstvenih težav, pa tudi zaradi okužbe z novim koronavirusom. »Zdelo se je, da je okreval, nato pa se je začel dušiti. Dali so mu respirator, a tudi to ni pomagalo,« je za srbske medije povedal vir, ki je blizu družini. Kot smo že poročali, so ga zdravniki oživljali skoraj dve in pol ure. »Imel je manj kot 50 utripov srca na minuto. Zdravniki so mu takoj vstavili srčni spodbujevalnik, a se je po pol ure srce ustavilo,« je vir še povedal za Kurir. Ravna črta se ni premikala, in čeprav je bilo vsem jasno, da so ga izgubili, niso prenehali. Dodajali so še in še adrenalina, a so morali na koncu priznati, da je smrt vzela legendarnega glasbenika. Jokali so še več ur zatem.

image_alt
Objavljena zadnja izpoved Balaševića: znano, kdaj bo zadnje slovo


Preden so Balaševića premestili na intenzivno nego, je bila njegova želja, da sliši svojo veliko ljubezen, ženo Olivero, s katero je bil poročena štiri desetletja.

image_alt
Oglasila se je Balaševićeva hči: neutolažljivo boste jokali (VIDEO)


Balašević je bil pred tem 10 dni neuspešno zdravljen doma. Konec leta 2019 je doživel srčni infarkt, nato pa je moral prestaviti več koncertov. »Štiri dni sem bil v bolnišnici. Rekli so mi, da bom lahko tekel, vendar ne verjamem. Ne sprašujte me, če sem v redu, ker ne bom nikoli več v redu, ker sem star 100 let. Upam pa, da bom lahko nadaljeval tam, kjer smo končali, in da nekaj časa še ne bom dobil ulice v Novem Sadu,« je tedaj prek facebooka sporočil svojim sledilcem.

image_alt
Ljubil je samo eno, o tragediji, ki ga je zaznamovala, ni govoril

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas