SLOVO LEGENDE

Balaševićev sin po smrti očeta: To je bila edinstvena ljubezen

Umrl je malo pred 40. obletnico poroke.
Fotografija: Đorđe Balašević, koncert v Stožicah. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Đorđe Balašević, koncert v Stožicah. FOTO: Roman Šipić

Po smrti legendarnega glasbenika Đorđa Balaševića, za katerim žaluje celotno ozemlje nekdanje Jugoslavije, je Večernji list objavil izpoved njegovega sina Alekse. Profesionalni borec MMA je pred časom spregovoril o ljubezni med staršema, očetom Đorđem in mamo Olivero.

Njuna ljubezen je bila nekaj posebnega, to potrjuje tudi zgodba o tem, kakšna je bila njegova poslednja želja pred smrtjo: da po telefonu samo še enkrat sliši ženin glas. »Ljubezen mojega Đolje in Olje je edinstvena. To ne obstaja nikjer drugje na svetu. Mama mi je vedno govorila, da bomo tudi mi edinstveni. Vedno je možnost, da smo sijajni ljudje,« je dejal 27-letni Aleksa, ki je tudi dodal, da ni le sin znanega, temveč tudi velikega človeka.

image_alt
Zadnje ure Balaševića: zdravniki so neutolažljivo jokali

Mnogi menijo, da Balaševićev opus nikdar ne bi bil tako bogat, če mu ne bi leta 1979 poti prekrižala Olivera. Veliko je bilo že napisanega o njuni veliki ljubezni, ki bi jo morala letos kronati s 40. obletnico poroke. Pisal je pesmi zanjo, ona ga je oboževala do zadnjega diha. Bila sta eden najtrdnejših parov na sceni. 

Spoznala sta se ob koncu 70. let, v Novem Sadu. Olivera je bila študentka, Đorđe je že snemal albume. Bila je državna reprezentantka v gimnastiki, a ker je že bila noseča, ni mogla na olimpijske igre 1980 v Moskvo. Ena prvih pesmi, ki jo je Đorđe napisal zanjo, je bila Provincijalka, v kateri opisuje, kako se je zaljubil v dekle iz Zrenjanina. Pozneje je pogosto govoril o tem, kako je njegovo življenje dobilo smisel šele, ko je spoznal njo, in da vse od prvega srečanja nista bila nikoli razdružena za več kot dva dni. 

Januarja 1980 se jima je rodila hči Jovana, kmalu za tem še druga hčerka Jelena, leta 1994 pa se jim je pridružil še sin Aleksa.

image_alt
Oglasila se je Balaševićeva hči: neutolažljivo boste jokali (VIDEO)

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas