SLOVO LEGENDE

Balaševića pokopali ob igranju njegovih pesmi, na pogrebu tudi Janković

V Novem Sadu so razglasili dan žalovanja.
Fotografija: Đorđe Balašević in Zoran Janković. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Đorđe Balašević in Zoran Janković. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na novosadskem pokopališču Novo groblje so danes ob 13. uri v ožjem družinskem krogu pokopali srbskega kantavtorja Đorđeta Balaševića. Pogreba sta se udeležila tudi ljubljanski župan Zoran Janković in novosadski župan Miloš Vučević. V Novem Sadu so razglasili dan žalovanja. Vučević je ob tem povedal, da je to »težak trenutek tako za družino Balašević kot tudi za vse mesto, državo in regijo. Novi Sad ne bo več isti po njegovi smrti.«

Kot poročajo srbski mediji, so Balaševića k zadnjemu počitku položili ob igranju pesmi Olivera. Na željo njegove družine mediji na pogrebu niso bili prisotni. Od kapele do groba so tamburaši igrali še njegove pesmi Mater vetru, Mala riđa in Sin jedinac. Na pogrebu so bili poleg obeh županov samo še člani najožje družine, med njimi vdova Olivera, hčeri Jovana in Jelena ter sin Aleksa.

image_alt
Objavljena zadnja izpoved Balaševića: znano, kdaj bo zadnje slovo


Balašević, ki je pred leti nekaj časa živel v Mariboru, je umrl 19. februarja v 68. letu starosti na infekcijski kliniki v Novem Sadu, kamor so ga sprejeli tri dni prej zaradi okužbe pljuč.

image_alt
Oglasila se je Balaševićeva hči: neutolažljivo boste jokali (VIDEO)


image_alt
Ljubil je samo eno, o tragediji, ki ga je zaznamovala, ni govoril


image_alt
Dobri dve uri so se zdravniki borili za Balaševićevo življenje: to je bila njegova zadnja želja

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas