TRAGIČNO

V nesreči umrla prinčeva žena

Objavljeno 20. junij 2018 08.52 | Posodobljeno 20. junij 2018 08.53 | Piše: B. K. P.
Kamboški princ se je z ženo vozil v konvoju, ko je vanj silovito trčil taksi. Norodom Ranariddh se je hudo ranil, žena v bolnišnici izgubila boj za življenje.
Taksi je trčil v terenca, v katerem sta potovala princ in njegova žena. FOTO: AFP
Kamboški princ Norodom Ranariddh, ki kandidira na prihajajočih parlamentarnih volitvah, je bil pred dnevi udeležen v hudi prometni nesreči. V trku dveh osebnih vozil je bil hudo poškodovan, odpeljali so ga na zdravljenje na Tajsko, njegova 39-letna žena Ouk Phalla, ki je prav tako kandidirala na prihajajočih volitvah, pa nesreče žal ni preživela. Zaradi prehudih poškodb je umrla v bolnišnici.
image
AFP Oba zakonca sta kandidirala na parlamentarnih volitvah. FOTO: AFP

Princ in njegova žena sta se v konvoju s člani svoje stranke vozila proti mestu Sihanoukville na jugozahodu Kambodže, ko je v njihovo terensko vozilo silovito trčil taksi, ki je takrat pripeljal iz nasprotne smeri. V čelnem trčenju je imel 74-letni princ poškodovano glavo in več zlomljenih reber.
V trčenju si je 74-letni princ poškodoval glavo.


Kakšno je zdravstveno stanje povzročitelja tragične nesreče, ni znano. V bolnišnici, iz kamboške prestolnice so ga odpeljali na zdravljenje v Bangkok, princ menda dobro okreva. Da so ga odpeljali čez mejo, ni nič neobičajnega. Zdravstvo v Kambodži je namreč izjemno slabo, zato premožnejši državljani za bolj zapletene postopke in obsežnejša zdravljenja običajno obiskujejo sosednjo Tajsko. 
Deli s prijatelji