VELIK ZASLUŽEK?

Na prodaj je Elvisov nakit

Britanska dražbena hiša bo prodala pevčeva prstana in zapestnico. Od prodaje nakita, ki je odlično ohranjen, si obetajo 11.500 evrov.
Fotografija: Zlati prstan z diamanti in rubini FOTO: Omega Auctions
Odpri galerijo
Zlati prstan z diamanti in rubini FOTO: Omega Auctions

Ljubitelji kralja rock'n'rolla, ki imajo kaj pod palcem, bodo prišli na svoj račun. Kmalu bo namreč na prodaj zbirka nakita, ki je bila pred tem na ogled v vegaškem muzeju Elvis-a-Rama, nato so kosi prišli v roke zasebnega zbiratelja v Veliki Britaniji, zdaj pa jih bodo ponudili zbirateljem in oboževalcem pokojnega glasbenika. Med njimi je odlično ohranjen prstan v obliki črke X, ki ga krasi 49 diamantov, pa zapestnica iz 14-karatnega zlata, ki je bila nekoč Elvisov najljubši kos, in zlati prstan z diamanti in rubini.

Slednjega je Elvis Presley leta 1975 na koncertu v Teksasu podaril svojemu oboževalcu, pozneje pa je našel svoj prostor v omenjenem muzeju v Las Vegasu. Zlato zapestnico, ki je bila kralju rock'n'rolla tako ljuba, bodo prodali skupaj s fotografijo, na kateri Elvis pozira v krogu družine, na njegovem zapestju pa je dobro vidna zapestnica. Pozneje jo je eden najbolj priljubljenih
Elvis ima veliko imitatorjev. FOTO: Guliver/getty Images
Elvis ima veliko imitatorjev. FOTO: Guliver/getty Images
glasbenikov vseh časov podaril svojemu varnostniku Samu Thompsonu, ta jo je hranil več kot 20 let, preden jo je podaril muzeju. Te kose je pod svojo streho vzela dražbena hiša Omega Auctions in od prodaje si obeta najmanj 11.500 evrov dobička. Vse tri kose nakita bodo kupci dobili s certifikatom o pristnosti, pri dražbeni hiši pa so prepričani, da bo za zbirko veliko zanimanja, sploh ker so vsi kosi v odličnem stanju. »Nakit je od muzeja kupil zasebni zbiratelj in velik oboževalec Elvisa Presleyja Chris Davidson, ki je zanj odlično skrbel. A zdaj je začutil, da je čas, da v predmetih, ki so bili tako velik del Elvisovega življenja, uživa še kdo drug. Trg za vse, kar je nekoč pripadalo Presleyju ali je bilo v kakšni povezavi z njim, je še vedno velik, a bolj v Združenih državah Amerike kot pri nas. Toda ko se najdejo tako čudoviti in edinstveni kosi, kot
Prstan z 49 diamanti FOTO: Omega Auctions
Prstan z 49 diamanti FOTO: Omega Auctions
sta ta prstana in zapestnica, se ne bojimo, da bi primanjkovalo interesentov,« je dejal predstavnik dražbene hiše Dan Hampson in dodal, da so nedavno prodali Sveto pismo, ki je nekoč pripadalo Elvisu, za neverjetnih 11.000 evrov, približno toliko si obetajo tudi od prodaje nakita.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije