REŠITELJ

Legendarni pevec rešil 70 konj

Uživajo na Srečnem ranču Willieja Nelsona. Čeprav ima že 87 let, še vedno nastopa.
Fotografija: Konje dvakrat na dan hranijo iz roke.
Odpri galerijo
Konje dvakrat na dan hranijo iz roke.

Med ameriškimi glasbeniki ima Willie Nelson prav posebno mesto. Slovi kot možakar liberalnih nazorov, odprtega srca in velik zagovornik svobode ter strpnosti. Že večkrat je prišel navzkriž z zakonom, ko je zagovarjal in branil svoja stališča. A njegova dobrohotnost ni omejena zgolj na ljudi. Na njegovem ranču v Teksasu se potepa 70 konj, ki jih je glasbenik rešil pred zakolom.
Konje dvakrat na dan hranijo iz roke.
Konje dvakrat na dan hranijo iz roke.

Svojo posest je imenoval Srečni ranč. »Kadar si tukaj, imaš srečo, ko te pa ni, je nimaš,« pravi zvezdnik. »Moji konji so verjetno najbolj srečni konji na svetu. Dvakrat na dan jih hranijo iz roke, bili so namenjeni h klavcu, to bi lahko bil njihov zadnji spomin.« Posest v Spicewoodu, približno 50 kilometrov iz Austina v Teksasu, meri tri kvadratne kilometre, tako da imajo veliko prostora za dirjanje in uživanje.


Willie Nelson je star že 87 let, a še vedno nastopa, saj preprosto ne more odložiti kitare. »V resnici se upokojim po vsakem koncertu,« je povedal zvezdnik. »Rečem, da imam vsega dovolj, da tega ne bom več počel. Potem se malo družim z glasbeniki in nas zasrbijo prsti, zato začnemo znova igrati.«


Še vedno ima vsako leto okoli 200 koncertov. Z njimi zbira denar za združenje ameriških kmetovalcev; prvi dobrodelni koncert je odigral leta 1985 skupaj z Neilom Youngom in Johnom Mellencampom. Doslej je kmetovalcem podaril že 47 milijonov evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije