VEČ TISOČAKOV

Janez Janša objavil cenik Zmaga Jelinčiča (FOTO)

Objavljeno 17. januar 2020 17.33 | Posodobljeno 17. januar 2020 23.08 | Piše: N. B.

Prvak opozicije o domnevnem trgovanju z glasovi.

Janša je prepričan, da se v državnem zboru trguje z glasovi. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Prvak SDS Janez Janša je na twitterju objavil šaljivo fotografijo, ki naj bi prikazovala, koliko za glasove v državnem zboru »računa« poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti. Glas »za« tako stane 5.000 evrov, glasovi treh njihovih poslancev 20.000 evrov več, vzdržan glas pa 2.000.

Na »ceniku« pa je zaslediti tudi posebno ponudbo, in sicer so za podporo proračunu ali ministrici zneski veliko višji. Več si oglejte na spodnji fotografiji. 


Za osvežitev spomina: Jelinčič je nekaj dni pred imenovanjem ministrice za kohezijo Angelike Mlinar napovedal, da bodo poslanci SNS glasovali proti njenemu imenovanju. Toda v državnem zboru se je nato zgodil preobrat – poslanca opozicijske Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič in Dušan Šiško sta se glasovanja vzdržala in tako omogočila tesno izvolitev (44 : 43) Mlinarjeve za ministrico.
 

Preberite tudi: Jelinčič pojasnil, kaj se dogaja na parceli sporne vile (FOTO)​


 

Trgovanje z glasovi?

O trgovanju glasov SNS se je govorilo tudi pri glasovanju za proračun. Na vprašanje, kaj je Jelinčiču obljubil v zameno za podporo, je premier Marjan Šarec odgovoril, da nič. To, da bi ga kdo podkupil, je tudi Zmago Jelinčič takrat označil za navadno neumnost, o tem pa da govorijo tisti, ki so navajeni na podkupovanje. Kot je poudaril, je šlo v tem primeru za reševanje države, ki je v krču.

Na ceniku se v zameno za glasove omenja tudi sodba Jelinčiču v prid v ločitvenem postopku. Jeseni je namreč odjeknila vest o ločitvi zakoncev Jelinčič. Nekdanja partnerja sta si na sojenju očitala veliko stvari. Monika je trdila, da se je soproga bala, Jelinčič pa ji je očital, da v nepremičnine, ki jih zahteva, ni vložila niti ficka.
Deli s prijatelji