ZLOGLASNA LOČITEV

Jelinčič razkril, koliko evrov bi dal Moniki (VIDEO)

Monika trdi, da sta vilo kupila skupaj, Zmago to odločno zanika.
Fotografija: Jelinčič vztraja pri svojem. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Jelinčič vztraja pri svojem. FOTO: A. L.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se nadaljuje bitka zakoncev Jelinčič. Prvak SNS je ob prihodu na vnovično soočenje vztrajal, da je bila parcela, kjer stoji več kot pol milijona vredna vila, darilo, ki ga želi nazaj. 

Na vprašanje, kaj danes pričakuje, je Zmago Jelinčič odgovoril, da bodo razčiščevali tisto, česar po njegovem mnenju sploh ni treba. »Zadeva je popolnoma jasna. Kar je moje, je moje in moje je pravzaprav vse,« vztraja Jelinčič. Zaupal nam je tudi, da sta se z Moniko osebno sestala ter da ji je predal ključe. Pri tem pa naj ne bi prav veliko govorila. 
 

Preberite tudi: FOTO: Monika na sodišču šokirala: A se česa bojiš, Zmago?




Monika je na sodišče ponovno prišla v spremstvu partnerja Roka Mikliča. Novopečeni par na vprašanja novinarjev ni želel odgovarjati.

Monika zahteva papir

»To je moje posebno premoženje, ki ga zdaj zahtevam nazaj. Vztrajam pri tem,« je o darilu, o katerem teče beseda na sodišču, povedal Jelinčič. Sodnico je zanimalo, zakaj je enkrat njegovo posebno premoženje, drugič pa skupno (gre za Fursov postopek, v katerem so odmerili dodatni davek). Jelinčič pravi, da je davek plačal on in da Monika ni pristavila niti stotina. Prvak SNS je pojasnil, da je odstotek, recimo, skupnega, preostanek pa je njegov. Sodnica je pojasnila, da pri posebnem premoženju ne more biti niti odstotek potem njen.


Denar za nakup nepremičnine naj bi Jelinčič dobil od prodaje zbirk, ki jih je imel pred skupno potjo z Moniko. 

Monika naj bi zahtevala spisek celotnega premoženja od slik in podobnega. Še vedno vztraja, da gre za skupno premoženje. O podpisu pogodbe je dejala, da ji je rekel tako soprog, da mora tako narediti. Še vedno trdi, da se ga je bala. 

Jelinčič je ni silil

Tokrat so na sodišču zaslišali notarja Mira Košaka, pri katerem sta zakonca sklenila darilno pogodbo. Po notarjevih besedah Jelinčič Monike k podpisu pogodbe ni napeljeval, prav tako je naj ne bi sklenila pod prisilo. Košak se spominja, da je stranki takrat vprašal, ali obstaja pravni posel, povezan s to zadevo. Zakonca sta pritrdila. Tukaj sicer naj ne bi bilo nič spornega, razen višine sredstev. Notar se ne spominja, da bi bila Monika preplašena, prav tako trdi, da takrat ni vedel, da zaradi tega premoženja teče postopek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije