BURNO

Hrvatu dvignilo pritisk: Sram naj te bo, Salvador Sobral

Houdek je ogorčen nad besedami in kritiko lanskoletnega zmagovalca. Rekel je, da mu k sreči ni treba poslušati letošnjih skladb. 
Fotografija: Salvador Sobral. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Salvador Sobral. FOTO: Getty Images

Lanskoletni zmagovalec evrovizijskega tekmovanja Salvador Sobral je upal, da se bo po njegovi zmagi kaj spremenilo, a ob poslušanju letošnjih pesmi ugotavlja, da ni tako. Favoritinjo za zmago, Izraelko Netto in njeno skladbo Toy, je tik pred finalom javno kritiziral in jo označil za katastrofo.

»Mislili so, da mi bo izraelska skladba všeč. Odprl sem povezavo na youtubu in slišal to grozo. K sreči mi letos skladb ni treba poslušati,« je dejal in dodal, da upa, da se po vsem cirkusu, ki mu je bil priča v tem letu, lahko končno vrnil k samemu sebi. »V portugalski zgodovini ni prav veliko primerov take instant slave. Nisem bil pripravljen na to, ko sem se vrnil. Bilo je težko. Jokal sem in se spraševal, kaj sem storil. Sploh nisem mogel zapustiti hiše.« Nato je nadaljeval, da so sčasoma ljudje dojeli in ga začeli spoštovati. Dejal je še, da ni maral snemati fotografij z oboževalci in da so počasi to tudi dojeli ter mu samo čestitali za njegovo delo.

Jacques Houdek. FOTO: Getty Images
Jacques Houdek. FOTO: Getty Images

Nad Sobralovimi izjavami in njegovo kritiko Izraelke pa so nekateri ogorčeni. Še najbolj burno se je na vse skupaj odzval Hrvat Jacques Houdek, ki je lani nastopil na Evroviziji. »Sram naj te bo, Salvador Sobral. Sram naj te bo. Kako si dovoliš tako govoriti? Lani si se tako trudil pokazati kot skromen mož, kot pravi umetnik. Čeprav ti je uspelo preslepiti vso Evropo, mene nisi pretental,« je zapisal Houdek in nadaljeval, da bi ga lani, ko je namesto njega na vajah in generalkah nastopala njegova sestra, morali diskvalificirati. »To je bilo izjemno neprofesionalno in nepravično do vseh nas, ki smo se tako zelo trudili. Res je, na žalost si bil bolan, a če si tako zelo bolan, se ne lotiš tako velikega projekta, kot je Evrovizija.«

Houdek ga je spomnil, da je bil izjemno neprijazen do svojih sotekmovalcev že v nagovoru po zmagi, zdaj ko se je pa lotil Nette, pa je bilo zanj vse skupaj kaplja čez rob. Spomnil ga je, da se za gostitelja Evrovizije to enostavno ne spodobi. V zapisu mu očita še, da njegove izjave kažejo na to, kako majhen človek je. »Mogoče misliš, da si pravi umetnik, a zame si navaden pozer. »Morda si res zmagal, a zame nisi zmagovalec,« je še dodal in vsem tekmovalcem zaželel veliko uspeha.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije