STOŽICE BODO POKALE PO ŠIVIH

Dubioza pred velikim dvobojem v Stožicah: Upam, da nam ne bo nerodno

V skupinah Dubioza kolektiv in S.A.R.S. so veseli, da se bodo ponovno soočili prav v Ljubljani.
Fotografija: Skupina S.A.R.S. je v Stožicah nastopila že lani. FOTO: Collegium Mondial Travel
Odpri galerijo
Skupina S.A.R.S. je v Stožicah nastopila že lani. FOTO: Collegium Mondial Travel

Letošnji Ritem mladosti bo vsebinsko nadaljevanje rdeče niti, ki so jo organizatorji predlani začeli s sočasnim nastopom Siddharte in Big Foot Mame. Tokrat se bosta v Stožicah glasbeno spopadla dva največja rock benda za mlade v regiji, Dubioza kolektiv in S.A.R.S. »Konceptualno je letošnji dogodek nekoliko drugačen le v tem, da oder ne bo eden, ampak bosta benda sočasno igrala na dveh, vsak na svojem koncu dvorane, še vedno pa ostaja koncept navzkrižnega izvajanja opusov obeh skupin, predelovanje opusov, pa tudi izvedba svetovnih in nekaj slovenskih skladb,« so pojasnili v agenciji Collegium Mondial Travel. Nastopila bosta tudi dva slovenska benda, Tabu in Zablujena generacija.

Sodeč po številu prodanih vstopnic, bodo 14. decembra Stožice pokale po šivih. »Pričakujemo, da bo dogodek razprodan, parter je že, za zeleni ring je na voljo le še nekaj vstopnic, VIP je skoraj razprodan, nekaj več vstopnic pa je še na voljo v rdečem ringu, a tudi tiste lepo kopnijo,« razkrivajo organizatorji.

Skupini S.A.R.S. in Dubioza kolektiv sta pred štirimi leti istočasno nastopili v Zenici in navdušili občinstvo.

Ima S.A.R.S. prednost domačega terena?

S.A.R.S. ima morda prednost 'domačega terena'. FOTO: Arhiv
S.A.R.S. ima morda prednost 'domačega terena'. FOTO: Arhiv
Za naš portal so spregovorili tudi v skupini S.A.R.S.: »Mogoče bomo imeli malo prednosti domačega terena, ker smo na Ritmu, sicer samostojno, že nastopili lani. Čisto tehnično je lanski Ritem minil brez težav, šov je bil dober in sploh ne dvomim, da bo tudi letos, ko pa bosta v dvorani dva nasproti si stoječa odra. Z Dubiozo smo se na Soundclashu že soočili v Zenici pred leti. Bilo je super. Oboji smo prvič delali koncert takega formata. Vsi glasbeniki smo na odru zelo uživali, občinstvo pa tudi, ni pa nihče vedel, kaj se bo zgodilo in kam nas bo odpeljalo. Ker je bilo vse tako dobro, smo pričakovali, da bomo ta projekt že prej ponovili še v kakšnem drugem mestu. Šov seveda ne bo enak, saj sta vmes oba benda ustvarila veliko muzike, in tokrat bomo naša opusa še bolj prepletli. Komaj čakamo, da se spet srečamo in veseli smo, da se bomo prav v Ljubljani, ker se bo to poznalo tudi pri izboru nekaterih pesmi.«

Veseli so, da jih kot 40-letnike vabijo na mladinske zabave

»Od Zenice so minila štiri leta, vmes smo vsi naredili in doživeli veliko, tudi pri prebijanju v tujino, najbolj pa nam je pri vsem skupaj všeč, da so nas povabili na dogodek, ki se imenuje Ritem mladosti. Lepo je, da nas kot 40-letnike vabijo na mladinske zabave. Upam, da nam ne bo nerodno nastopati tam pred vsemi mladimi ljudmi, v bistvu pa ne bo neke velike razlike. Ne maramo pa besede 'spopad'. Mi smo hašišarji, ne maramo konfliktov. Sploh pa smo kot Bosanci siti spopadanja, konfliktov in napetosti. To ni boj, to je trk dveh zvokov, dveh glasbenih zgodb, ki se premešata in nastane nekaj novega, večjega, drugačnega,« so v svojem slogu zadeve pojasnili v Dubiozi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije