STROŠKI

Ste slišali, koliko je stalo Valičevo duhovičenje na Emi?

Hrvaška starleta, sicer prijateljica Vida Valiča, brez honorarja, a s potnimi stroški.
Fotografija: Hrvaška starleta, sicer Valičeva prijateljica, menda ni dobila honorarja. Kaj pa povračilo potnih stroškov? FOTO: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Hrvaška starleta, sicer Valičeva prijateljica, menda ni dobila honorarja. Kaj pa povračilo potnih stroškov? FOTO: MEDIASPEED.net

Letošnja EMA je za nami, poleg kritik na račun glasbenih izvajalcev pa je bilo slišati tudi marsikatero na račun voditelja Vida Valiča. Starejši izmed bratov Valič je vodil tako polfinalni izbor kot tudi finalni večer. V finalu se mu je na odru kot sovoditeljica pridružila pevka Raiven. Valič je za vodenje ene prireditve prejel 1250 evrov bruto honorarja, Raiven pa 750, so razkrili na RTV Slovenija.

Gledalci nad Valičem tokrat niso bili navdušeni. FOTO: MEDIASPEED.net
Gledalci nad Valičem tokrat niso bili navdušeni. FOTO: MEDIASPEED.net

Kot sovoditelja sta sodelovala tudi hrvaška komičarka Andrea Andrassy in Nejc Šmit, ki sta se javljala iz zaodrja. Andrassyjeva je bila posebna Valičeva gostja, zato ji na RTV honorarja za nastop niso plačali (vprašanje pa še je, ali je dobila povrnjene potne stroške in prenočitev). Šmit, ki je vodil Emo pred tremi leti, je za svoje delo prejel 375 evrov bruto.

Skupaj so za vodenje oddaje tako namenili 3625 evrov bruto, kar je malce več kot lani, čeprav so se letos na Kolodvorski odločili, da bodo v primerjavi z lani, ko so stroški narasli s predvidenih 600 tisočakov na 1,3 milijona evrov, zatisniti pas. Letos so Emo skrčili na dva večera. »Za vsako 120 minut dolgo prireditev je bilo predvidenih 60.000 evrov direktnih stroškov, skupaj za obe prireditvi 120.000 evrov. Stroški so sprejeti in vključeni v letni načrt, ki je bil sprejet novembra lani. Natančni obračun bo znan čez nekaj tednov, ko bo projekt tudi računovodsko zaključen, zagotovo bomo ostali v finančnih okvirih,« še zagotavljajo v javni hiši.

Maja Martina Merljak, Tina Gorenjak in Tanja Kocman, voditeljice treh lanskih večerov Eme, so »prejele od 900 do 1000 evrov bruto za svoj nastop za eno prireditev, odvisno od dodatnih stroškov, ki so jih imele s prihodom v Ljubljano in s prenočitvami,« pravijo na RTV.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije