NESREČA NIKOLI NE POČIVA

FOTO: Znani Slovenec bežal pred požarom

Aktualni slovenski mister Simon Blažević zagotovo ne more reči, da ima dolgočasne dopuste.
Fotografija: Koprčan ima tudi doma slano vodo tako rekoč pred pragom.
Odpri galerijo
Koprčan ima tudi doma slano vodo tako rekoč pred pragom.

Njegove počitnice so vedno pestre, večinoma si take skroji sam, kdaj pa kdaj pa se vmeša višja sila. Kot letos, denimo, ko je uradno najlepši Slovenec Simon Blažević zaradi požara bežal iz diskokluba na hrvaškem otoku Pag. Ker se je gozdni požar razširil do ceste, so jo policisti in gasilci zaprli in Simon se je z družbo po debeli uri čakanja odločil, da jo proti dopustniškemu domovanju mahne peš.


»Šli smo po eni od stranskih poti, zaradi dima smo morali imeti čez nos majice. Med hojo smo videli, kako ljudje polivajo drevesa, hiše in drugo premoženje. Na koncu smo le prišli živi in zdravi do apartmaja, ampak utrujeni, tako da smo takoj odšli spat,« pripoveduje o srhljivki.

Drugače je bil letošnji Simonov dopust mistrski v pravem pomenu besede. Na oddih so jo namreč mahnili z druščino z letošnjega izbora, in sicer poleg zmagovalca še superfinalist Jaka Vodovnik, mister najlepšega nasmeha Tilen Kajtna in prijatelj Žan, ki so ga določili za telesnega čuvaja. »Za ekipne počitnice sem se odločil tako rekoč v hipu. Super smo se imeli, vsak dan smo izkoristili, šli smo na plažo v Zrće popoldne in zvečer, kuhali smo si sami. Tak dopust z veseljem ponovim kadar koli, saj pretrga monotonost, rutino dela, treninga in druženja ob pijačah,« pravi.

Koprčan ima tudi doma slano vodo tako rekoč pred pragom.
Koprčan ima tudi doma slano vodo tako rekoč pred pragom.

Vsekakor si želi vsaj na kratko še v Bohinj. Čeprav je bil tam že velikokrat, mu je destinacija od vseh najbolj všeč. »Rad imam naravo in aktivne počitnice. Poležavanje ni zame. Rad imam, da se nekaj dogaja, da grem na pohod v hribe, raziskujem skrite kotičke, sedem na kolo, grem na sprehod okoli jezera, pa različne aktivnosti na vodi, veslanje, supanje, plavanje, potapljanje ... Bohinj dobro poznam zato, ker sem tam dolgo treniral vožnjo s kajakom.« Pri izbiri krajev dopustovanja ni preveč izbirčen. »Pomembno je, da grem tja, kjer se malo odklopim od vsega, se spočijem, uživam in družim, s komer koli grem,« pravi.

Najraje gre v apartma ali v kamp. »V otroških letih smo kampirali s starši in mi je bilo všeč. V prihodnje, ko se mi časovno vse malo sprosti, se bom zagotovo podal na Havaje in Karibe. Tja, kjer lahko veliko raziskuješ. Doslej sem bil s klubom, v katerem sem treniral kajak, že v več državah, ampak po navadi je tako, da veliko časa za kaj drugega razen za trening žal ni. Bi pa kraje vsekakor rad bolje spoznal in si jih ogledal,« razloži in še pove, da si želi odpotovati zares daleč, in to z letalom. 

V nenehnem gibanju tudi na oddihu.
V nenehnem gibanju tudi na oddihu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije