LJFW

Jankovićeva sama, Kerčmarjeva neprepoznavna

V središču prestolnice se je štiri dni odvijal ljubljanski teden mode. Modni poznavalci so si oči napasli na čudovitih kreacijah.
Fotografija: Ursula Gawish se tokrat pred fotografskimi objektivi ni stiskala k tašči Miji Janković. FOTO: arhiv Novic
Odpri galerijo
Ursula Gawish se tokrat pred fotografskimi objektivi ni stiskala k tašči Miji Janković. FOTO: arhiv Novic

Prvi dan je zaznamovalo osem navdušujočih modnih predstavitev. Z dejstvom, da znamo tudi Slovenci organizirati vrhunski modni dogodek, se strinja tudi Anamarija Goltes, dekle košarkarja Luke Dončića, ki se je tokrat tudi sama sprehodila po ljubljanski modni brvi. »Moda je v ZDA od širše publike drugače sprejeta, saj menim, da si ljudje upajo več, ko govorimo o vsakdanji garderobi,« je prepričana in si želi, da bi bili ljudje tudi pri nas drznejši pri oblačenju. Anamarija se v Sloveniji ni zadrževala predolgo, saj je takoj po dogodku odpotovala v ZDA.

Drugi dan ljubljanskega tedna mode je odprla revija Tanje Uvera, sledilo pa ji je devet čudovitih kolekcij priznanih slovenskih in tujih oblikovalcev, med njimi lanska dobitnica nagrade WOW za najboljšo kolekcijo, Sanija Reja Aske. Večer se je zaključil s plesom oblikovalca Nikole Petroskega, ki je na koncu svoje revije publiko tako navdušil, da ga je nagradila s stoječimi ovacijami.

Tretji dan je dogodek odprla kolekcija Things I Miss, sklenil pa se je s pompoznostjo revije Cha.Rak.Ter. Zadnji dan modnih revij je minil v znamenju drznih kreacij, modnih presežkov, stoječih ovacij in prijetnega druženja. Med obiskovalci je bilo nemalo znanih obrazov, med drugim smo srečali Ursulo Gawish, ki se tokrat pred fotografskimi objektivi ni stiskala k tašči Miji Janković, sveže ločena Iryna Osypenko je uživala v družbi prijateljic, igralka Gorka Berden je bila tudi tokrat nasmejana in razposajena, največ pozornosti pa je pritegnila televizijka Petra Kerčmar, ki je presenetila s pričesko in kričeče rdečo obleko. »Omislila sem si malce drugačno podobo. Da sem zagovornica daljših las, mislim, da ni skrivnost. Zdaj sem pa poskušala z dodatkom v obliki čopa in me je navdušil,« je povedala Petra, ki si je tokrat prvič v živo ogledala kreacije na tednu mode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije