PESEM

FOTO: Ljubica ujeta s fatalnim Gregorjem

Fantje skupine Zaka' pa ne so svojo pevko Ljubico ujeli v vroči atmosferi. Savinjčani sodelujejo z najbolj iskanim avtorskim timom na Balkanu.
Fotografija: In kdo je Ljubico poskušal zapeljati v skušnjavo? Fatalni Gregor Kirsch je bil očitno prava izbira. FOTOGRAFIJE: ARHIV IZVAJALCA
Odpri galerijo
In kdo je Ljubico poskušal zapeljati v skušnjavo? Fatalni Gregor Kirsch je bil očitno prava izbira. FOTOGRAFIJE: ARHIV IZVAJALCA

Vroče in žgečkljive fotografije so te dni zakrožile po spletu, v javnost pa so jih lansirali fantje iz skupine Zaka' pa ne iz Savinjske doline, ki so svojo pevko Ljubico Jazbinšek, ki je tudi urednica televizije Golica TV, ujeli v malce nevsakdanjih prizorih.

Ljubica je tokrat prvič zapela tudi v hrvaščini.
Ljubica je tokrat prvič zapela tudi v hrvaščini.
Čeprav je Ljubica že nekaj let srečno poročena in mamica, je več kot očitno še vedno vredna greha. In tako so jo fantje, no, med njimi je Ljubičin mož Gašper, ki je prav tako član skupine, prepričali, da je šla na malček spolzek teren. V vročo atmosfero. Dobesedno. Atmosfera je naslov njihove nove skladbe s pridihom temperamentne rumbe in grškega plesa, posebnost je, da se v njej mešata slovenski in hrvaški jezik, saj sta oba blizu in razumljiva veliki večini slovenskih poslušalcev.

»Ker glasba ne pozna meja, in je pesem zvenela odlično v obeh jezikih, smo si rekli: 'Zakaj pa ne?' In se odločili narediti preplet. Sicer pa je ta glasbeni projekt v celoti nastal v Beogradu, v glasbenem studiu Empire, kjer smo bili tri dni. In prepričani smo, da bo pesem všeč naši publiki,« pravi frontman skupine Rok Smrke.

Skupina Zaka' pa ne se je za tri dni odpravila v Beograd, da so posneli novo skladbo in vroč videospot.
Skupina Zaka' pa ne se je za tri dni odpravila v Beograd, da so posneli novo skladbo in vroč videospot.

Da se je njihova pevka Ljubica ujela v vročo atmosfero, pa je krivo sodelovanje z najbolj iskanim glasbenim avtorskim timom na območju Balkana – Dušanom Bačićem in Bojanom Dragojevićem, ki že vrsto let uspešno ustvarjata tudi za Severino, Jeleno Rozga, Nedo Ukraden, Milico Todorović, Učiteljice in druge uspešne glasbenike. No, za del teksta v slovenskem jeziku pa je celo poskrbela Ana Vurcer, sicer članica zasedbe Učiteljice.


In kakopak so fantje poskrbeli, da je »vroč« tudi videospot. Vroči ritmi, vroča telesa, vroči dotiki, zapeljevanje, skušnjava in na koncu strastna noč v dvoje so tisto, kar lahko vidimo v njem. Ljubici Špurej pa so našli tudi temu primernega vročega fanta – fatalnega Gregorja Kirscha, z nadvse zavidljivim videzom. A vsega je bila menda kriva res prava atmosfera. In kakšno je sporočilo skladbe? »Naj bo sladko in ne prekratko, včasih smešno in malo grešno, naj bo vroče, če srček hoče, kdaj neumno in res pogumno. To je pač samo življenje!«

Fantje in dekle iz skupine Zaka' pa ne torej v slogu pozitivne atmosfere vstopajo v letošnje poletje, ki bo vroče tudi zaradi njihove Atmosfere. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije