SONČNI MRK

Zimski solsticij: čas za nov začetek v 2020

21. decembra, ob zimskem solsticiju, Sonce iz strelca prestopi v kozoroga. To je uradni začetek sezone kozoroga, zime ali poletja, odvisno od tega, kje na svetu živite. Na severni polobli je ta letni čas povezan s temno nočjo duše, na južni je čas za praznovanje luči. Ne glede na to, kje ste, vam bo solsticij prinesel podporo kozmičnih energij, zato si zastavite cilje za prihodnje leto.
Fotografija: New Year holiday. Happy family, parents and daughters children girls are watching fireworks. The child sits on the shoulders of his father on snowy winter walk in nature. Holidays winter season.
Odpri galerijo
New Year holiday. Happy family, parents and daughters children girls are watching fireworks. The child sits on the shoulders of his father on snowy winter walk in nature. Holidays winter season.

Začetek kozoroga je odličen čas za postavljanje dolgoročnih ciljev in razmišljanje o novoletnih preobratih in željah po spremembi. Izkoristite to energijo, saj nam vesolje vsako leto poklanja 12 svetih dni božiča, ciklus, v katerem se lahko dodobra pripravimo na odpuščanje. Obročast delni sončni mrk bo 26. decembra 2019, na 4. stopinji kozoroga.

Portal za nov val zavesti

Zadnji sončni mrk ob koncu leta bo ​v znamenju kozoroga. Ne pozabite, da sončni mrki prinašajo energijo prihodnosti v sedanjost, zato bodo vaš fokus in želje zelo pomembni. Ta mrk odpira portal za nov val zavesti, in čeprav bo intenziven, prinaša srečno energijo!


Še zadnjič bo aktivirana dinamika razreševanja na karmični osi rak-kozorog: konflikt čustvenih potreb, čustev in instinktov, osvetljeno bo prilagajanje trenutnim potrebam proti skrbno načrtovanim ciljem in organiziranim dejavnostim. Zavedajte se, da je treba misli v tem času podrejati sočutju.

Najbolj bo še vedno izstopalo zasebno, družinsko življenje, potreba bo po domači bazi in negovanju, hrani (rak in 4. hiša), nasproti pa bodo javno življenje, kariera, ugled in odgovornost (kozorog in 10. hiša). Povezanost in ljubezen vladata raku in 4. hiši, medtem ko dosežki in nagrade ter kazni vladajo kozorogu. Prav ta polarnost namreč ohranja ravnotežje med brezpogojno in pogojno ljubeznijo.

Sončni mrk prinaša energijo obnovitve

child girl is sitting with her back in front of Christmas tree on Christmas Eve
child girl is sitting with her back in front of Christmas tree on Christmas Eve
Vedite, da se bodo po njem dogodki v vašem življenju začeli odvijati na srečen ali za vas koristen način. Ta mrk bo izjemno ploden, kajti Sonce in Luna se poravnata z Jupitrom, planetom rasti, obilja in sreče. Dober aspekt z Uranom pa dodaja še pozitivne spremembe in navdušenje. Aspekti bodo močni, saj se bo vse dogajalo v orbisu ene stopinje. Za piko na i prinaša tudi aspekt med Marsom in Jupitrom akcijo, uspeh in ambicije, zato bo mrk nedvomno izjemno spodbuden.

Ključna beseda decembrskega sončnega mrka je spokojnost, saj se aktivira Jupitrov trigon z Uranom, ta pa prinese nepričakovano srečo in srečna naključja, ko jih najmanj pričakujete. Zapomnite si, da je to najsrečnejši mrk, ki se ga boste spominjali še dolgo.

Najmočnejši in najpomembnejši astrološki aspekt je namreč Sončeva povezava z Luno, konjunkcija. Energije so takrat usmerjene tako, da so pred vami vse možnosti in se lahko pravilno usmerite ter postavite v ospredje načrte za prihodnost. Pod drobnogled dajte stare navade in vedenje, saj boste iskali ustreznejši način za napredek.
To je idealen čas za nov začetek, zato si zapišite svoje cilje.

Aspekti sončnega mrka

Sončni mrk v povezavi z Jupitrom prinaša srečo, optimizem, velikodušnost in možnosti za osebno, poklicno in duhovno rast. Spodbuja navdušenje, da lahko naredite vse, kar lahko, razširite krila in zajemate življenje z veliko žlico. Ključna beseda širitev velja za vsa področja življenja, od odnosov do bogastva. Sončni mrk vam daje zagon, ki lahko spodbudi začetek novega študija ali potovanja. Tudi odnosi, naložbe, poslovne in pravne zadeve, ki se začnejo pod tem vplivom, imajo veliko možnosti za uspeh. Sončni mrk z Jupitrom spodbuja duhovno rast in samorazumevanje.

Trigon mrka na Uran prinaša navdušenje, prijetna presenečenja in spodbudna srečanja. Višje samozavedanje spodbujajo povečana intuicija in prebliski. Ta spoznanja, skupaj s povečano samozavestjo in željo po pustolovščinah, vam omogočajo, da izrazite tudi neprimerno ali nenavadno plat svoje osebnosti. Povečana osebna svoboda, ustvarjalnost in radovednost se bodo ob mrku stopnjevale, s tem pa boste lahko šli iz svoje cone udobja in poskusili kaj novega. Naključna srečanja lahko pripeljejo do novih odnosov. To je tudi pravi čas za spremembe, saj bodo potekale gladko in ne bodo povzročile toliko razburjenja, kot si mislite.

ni podpisa
ni podpisa
Jupitrov trigon z Uranom
prinaša srečne razhode in vznemirljiva srečanja. Morda se boste počutili manj zadržane, bolj optimistične in avanturistične ter pripravljeni tvegati, ne da bi bili pri tem pretirano uporniški. Če ste sramežljivi ali konservativni, vam to pomaga, da se sprostite in sledite instinktom. Če je vaše življenje stagniralo, vam bodo vznemirljive priložnosti ponudile novo pot naprej in zadovoljile vaše potrebe po pozitivnih spremembah. Stvari se boste lahko hitro naučili skozi izkušnje, nov jezik ali umetnost, glasbo ali ples. Duhovne prakse, kot sta meditacija in astrologija, lahko privedejo do duhovne rasti in do večjega samozavedanja.

Vpliv delnega sončnega mrka traja pol leta namesto običajnih štirih tednov. To bo resnično najboljši mrk, ki se ga boste še dolgo spominjali, saj prinaša pozitivne spremembe, ambicije in uspeh. To bo odličen čas za začetek novih in vznemirljivih stvari, nepričakovano veliko srečo in srečna naključja. Lahko najdete sanjsko službo ali sorodno dušo, ne da bi ju iskali.

Sončni mrk 26. decembra označuje konec ciklusa, ki se je začel s poletnim sončnim mrkom 2. julija 2019. Predstavlja tudi začetek novega ciklusa, ki bo trajal približno pol leta, do luninega mrka 5. junija 2020. Energija decembrskega mrka bo dopolnila teme, ki bodo sledile z luninim mrkom 10. januarja 2020.

Se beremo, iz srca, Shana

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije