MEH NA MAH

Vurberški festival še odmeva

Glasbeniki so težko čakali na prvi letošnji Vurberški festival, na katerem je letos sodelovalo 14 ansamblov, med njimi kar nekaj debitantov, nekaj pa tudi takšnih, ki so na tem festivalu že bili.
Fotografija: Priznani Ansambel Braneta Klavžarja letos slavi tudi jubilej.
Odpri galerijo
Priznani Ansambel Braneta Klavžarja letos slavi tudi jubilej.

Letos so se predstavili ansambli Vez, Poziv in Ksenija Šašek, Brloga, Gregorja Kobala, Posluh, Tomaža Rota, Neli z muskonterji, Šentjanci, Andreja Bajuka, Galama, Itak, Pik, Raubarji in Špadni fantje. Od teh je več kot polovica domov odšla z vsaj eno nagrado. Veseljakovo nagrado za glasovanje prek SMS-sporočil je prejel Ansambel Vez, za besedila so bili nagrajeni Romana Cafuta, ki je napisala besedilo valčka Ne pozabi, s katerim so letos zlatega zmaja osvojili Špadni fantje.
Špadni fantje so letošnji popolni zmagovalci vurberškega festivala, prejeli so zlatega zmaja.
Špadni fantje so letošnji popolni zmagovalci vurberškega festivala, prejeli so zlatega zmaja.

Drugo nagrado za besedilo si je prislužil Matej Trstenjak, ki je napisal besedilo skladbe Pesem našega srca, ki so jo izvedli člani Ansambla Pik, ki so prejeli tudi plaketo Jožeta Šifrarja za najboljšo večglasno vokalno izvedbo. Najboljše besedilo pa je napisal Matej Kocjančič, ki je prvič v zgodovini prejel plaketo Fanike Požek za besedilo pesmi Rojen v napačnem času, ki so jo izvedli Šentjanci.

Plaketo Lojzeta Slaka za najboljšo izvedbo so prejeli člani Ansambla Gregorja Kobala za skladbo Lovska nedelja. Najboljšo skladbo pa so po mnenju komisije radijskih postaj Slovenije, in sicer valček Pogrešam te, domača vas, izvedli Raubarji, ki so osvojili tudi bronastega zmaja. Srebrni zmaj je šel v roke Ansambla Tomaža Rota, občinstvo pa je največ glasov namenilo mlademu Ansamblu Galama.
Člani srebrnega Ansambla Tomaža Rota so se takole hladili pred dvorano.
Člani srebrnega Ansambla Tomaža Rota so se takole hladili pred dvorano.

A še bolj kot nagrad so bili muzikantje veseli druženja po letu in pol, zato dobre volje res ni manjkalo. Še posebej pa je vse po festivalu razveselil nastop Ansambla Braneta Klavžarja, ki je izvedel nekaj svojih največjih uspešnic. Kako prešerno vzdušje je vladalo na festivalu, pa pričajo fotografije, ki vam jih ponujamo na ogled.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas