BILO JE NEKOČ

FOTO: Rocker kulinaričnega sveta Anthony Bourdain

Že v mladosti se je navdušil nad rock glasbo, pozneje pa se ga je prijel vzdevek 'rocker kulinaričnega sveta'.
Fotografija: Otroštvo je preživel na Manhattnu, z očetom Pierrom, mamo Gladys in mlajšim bratom Cristopherjem.
Odpri galerijo
Otroštvo je preživel na Manhattnu, z očetom Pierrom, mamo Gladys in mlajšim bratom Cristopherjem.

Priljubljeni chef in popotnik Anthony Michael Bourdain se je rodil 25. junija 1965 v New Yorku, kjer je že v mladosti zaslovel kot kuharski mojster, najdlje pa je brbončice petičnih gostov razvajal v priznani restavraciji Les Halles.
Bil je popotnik, ki je oboževal hrano, pijačo dobro družbo in izjemne zgodbe.
Bil je popotnik, ki je oboževal hrano, pijačo dobro družbo in izjemne zgodbe.

Ob hrani je znal kovati izjemne zgodbe, s katerimi je ljudi pritegnil, da so mu jedli z roke, in pogosto poskrbel tudi, da se jim je obračal želodec. V knjigi Kuhinja strogo zaupno: prigode iz kulinaričnega podzemlja se je razpisal o zakulisju restavracij, ki je gostom običajno skrito, razkril pa tudi svoje mladostne izkušnje z drogami. Knjižna uspešnica mu je omogočila televizijsko slavo.
250 dni na leto je potoval in odkrival jedi v najbolj zastrtih kotičkih sveta. Znal je poskrbeti, da so se ljudjem cedile sline ali obračali želodci.
250 dni na leto je potoval in odkrival jedi v najbolj zastrtih kotičkih sveta. Znal je poskrbeti, da so se ljudjem cedile sline ali obračali želodci.

Nastala je oddaja No Reservations (Brez rezervacij), ki jo je za Travel Channel snemal kar sedem let, sledila je Layover (Potepanja), od leta 2013 do smrti pa je za CNN snemal epizode Parts Unknown (Neznani deli). Pred enim tednom se je njegova življenjska pustolovščina končala, saj se je v hotelski sobi obesil s pasom kopalnega plašča. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije