IGRALEC

Saša Dončić se je znašel v mafijskih poslih

Objavljeno 17. junij 2019 11.22 | Posodobljeno 17. junij 2019 11.22 | Piše: A. K.

»Sem človek, ki rad preizkuša nove stvari, rad imam izzive.«

V seriji Truplo je zaigral očeta premožnega poslovneža.
Gledalce Voya je že lani zabavala serija domače produkcije Truplo, ki smo si jo zapomnili predvsem po znamenitem citatu, da je najboljši umor tisti, za katerega nihče ne ve, da je bil umor. Obstoječi igralski zasedbi, ki se med snemanji odlično zabava, se bodo v drugi sezoni pridružila nekatera zveneča imena, med njimi tudi nekdanji košarkar Saša Dončić. Vsi vemo, da se je v preteklosti odlično znašel na košarkarskem parketu, kako se znajde pred kamero, pa bomo videli kmalu. Saša, ki so mu dodelili vlogo očeta nekega poslovneža, nam je zaupal, kako se je bilo preseliti s parketa v studio.

»Režiser serije Luka Štigl me je poklical in predlagal, da bi nastopil v seriji. Sem človek, ki rad preizkuša nove stvari, rad imam izzive. In tega sem z veseljem sprejel. Sta pa igranje v seriji in košarka nekaj povsem različnega, saj pri športu poskušaš premagati nasprotnika, tukaj pa smo bili ekipa in smo se ves čas trudili pomagati drug drugemu, da bi bili še boljši,« pravi Saša, ki je priznal, da je bil takoj po sestanku z režiserjem prepričan, da bo vlogo sprejel. Njegova prva igralska izkušnja je bila čudovita. »Bilo je vrhunsko! Spoznal sem vse tiste majhne čarobne trike za kamero in videl, kako je pravzaprav za njo vse drugače, kot je potem videti doma po televiziji ali v kinu. Bilo mi je v zadovoljstvo nastopiti v seriji in sem kar malce žalosten, ker se bo vse skupaj končalo,« še pove nekdanji košarkar, ki je hvaležen ekipi, da mu je pomagala pri igralskem debiju.

Ob tem še doda, da se mu zdi prihodnost slovenske filmske produkcije rožnata. »Kar sem izkusil, je bilo na zelo profesionalnem nivoju, poskrbljeno je bilo za vsako podrobnost,« je navdušen, za konec pa v šali doda, da mu bo snemanje ostalo v lepem spominu tudi, ker je bilo zanj prvo. »In prve oziroma prvega ne pozabiš nikoli!« 
Deli s prijatelji