Polfinalistke miss Slovenije: od mojstrice lingvistike do bodoče kriminalistke

Med predstavljenimi dekleti so nas mnoge presenetile s svojimi poklici, hobiji, izkušnjami pa tudi željami za prihodnost.
Fotografija: Vse polfinalistke za miss Slovenije 2020 (na fotografiji z organizatorko Jelko Verk, miss Slovenije 2017 Majo Zupan, miss Slovenije 2018 Laro Kalanj in lansko kandidatko Flavijo Bornsek) so nekaj posebnega, njihove zgodbe so zanimive in neobičajne.
Odpri galerijo
Vse polfinalistke za miss Slovenije 2020 (na fotografiji z organizatorko Jelko Verk, miss Slovenije 2017 Majo Zupan, miss Slovenije 2018 Laro Kalanj in lansko kandidatko Flavijo Bornsek) so nekaj posebnega, njihove zgodbe so zanimive in neobičajne.

Le nekaj dni zatem, ko smo izvedeli, da so v Nemčiji prvič v zgodovini za misico izbrali 35-letnico, ki je poleg tega še mamica, je v Rimskih Termah potekala predstavitev 36 polfinalistk za miss Slovenije 2020. Čeprav pri nas med kandidatkami (še) ni tridesetinvečletnic, pa ima Miss Slovenija že nekaj let pri izboru kandidatk povsem drugačen pristop, kot so ga imela lepotna tekmovanja včasih. Tudi letos smo lahko med 36 polfinalistkami videli, da lepota nima barv, mer ali oblik, ampak je predvsem odsev edinstvene in zanimive notranjosti. Med predstavljenimi dekleti so nas mnoge presenetile s svojimi poklici, hobiji, izkušnjami pa tudi željami za prihodnost. V manekenskem mimohodu v oblačilih znamke More Than Beauty, ki je nastala pod okriljem lepotnega tekmovanja, smo med drugim spoznali bodočo finančno matematičarko, vzgojiteljico, ki sanja o tem, da bi ustanovila zasebni vrtec s terapevtskimi živalmi, gasilko in diplomirano kemičarko, ki je kot prostovoljka nekaj mesecev preživela v Gambiji. Večina kandidatk si od lepotnega izbora, ki že peto leto poteka pod geslom Podpirajmo slovensko, obeta novega znanja in stikov, ki jim bodo pomagali pri njihovi nadaljnji karieri. V tem duhu se bodo dekleta letos na tekmovanju s pomočjo sponzorjev pobližje seznanjala z različnimi delovnimi mesti, med drugim se bodo izobraževala o toplotnih črpalkah in digitalnem marketingu. Finalistke bodo znane maja ali na začetku junija, koliko jih bo, pa še ni znano. »Glede na to, da smo imeli letos rekordno število prijav, razmišljamo, da bi imeli dvajset finalistk, torej pet več kot lani,« pravi organizatorka in lastnica licence Miss Slovenije Jelka Verk, ki poudarja, da se pri organizaciji trudijo, da dekletom nekaj da že izkušnja sodelovanja na tekmovanju, ne samo zmaga.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije