SOLZE

Kraljico so med obiskom premagale solze

Kraljica Maxima se je spomnila svoje sestre. 
Fotografija: Kraljica Maxima je obiskala sedež nizozemske telefonske linije za pomoč v stiski 113.
Odpri galerijo
Kraljica Maxima je obiskala sedež nizozemske telefonske linije za pomoč v stiski 113.

Kraljica Maxima (47) je v teh dneh obiskala sedež nizozemske telefonske linije, namenjene preprečevanju samomorov. Med obiskom so jo premagale solze: spomnila se je namreč mlajše sestre Ines Zorreguieta, ki si je junija letos vzela življenje.
Maximina sestra Ines je junija izgubila bitko s svojimi demoni.
Maximina sestra Ines je junija izgubila bitko s svojimi demoni.

Komaj 33-letno kraljičino sorojenko so našli mrtvo v njenem stanovanju v Buenos Airesu. Ines je bila po poklicu psihologinja, delala je za socialno službo v predsednikovem uradu, a se je tudi sama borila z depresijo in duševnimi težavami. S sestro sta bili zelo navezani druga na drugo. Ines je bila tudi botra Maximine 11-letne hčerke princese Ariane.
Med debato o samomoru so kraljico oblile solze.
Med debato o samomoru so kraljico oblile solze.

Po sestrini smrti je kraljica odpovedala vse uradne dolžnosti in odletela domov, da bi bila v težkih trenutkih s svojo družino v Argentini. V prihodnjem mesecu je o dogodku tudi javno spregovorila. »Moja ljuba in nadarjena sestra Ines je bila bolna. Ni znala najti sreče in žal ji ni uspelo premagati bolezni. V tolažbo mi je le to, da je končno našla svoj mir,« je dejala Maxima, ki ima sicer še dva brata in tri polsestre. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije