SOLZE

Kraljico so med obiskom premagale solze

Objavljeno 09. november 2018 15.28 | Posodobljeno 09. november 2018 15.30 | Piše: A. J.
Kraljica Maxima se je spomnila svoje sestre. 
Kraljica Maxima je obiskala sedež nizozemske telefonske linije za pomoč v stiski 113.
Kraljica Maxima (47) je v teh dneh obiskala sedež nizozemske telefonske linije, namenjene preprečevanju samomorov. Med obiskom so jo premagale solze: spomnila se je namreč mlajše sestre Ines Zorreguieta, ki si je junija letos vzela življenje.
image
Maximina sestra Ines je junija izgubila bitko s svojimi demoni.

Komaj 33-letno kraljičino sorojenko so našli mrtvo v njenem stanovanju v Buenos Airesu. Ines je bila po poklicu psihologinja, delala je za socialno službo v predsednikovem uradu, a se je tudi sama borila z depresijo in duševnimi težavami. S sestro sta bili zelo navezani druga na drugo. Ines je bila tudi botra Maximine 11-letne hčerke princese Ariane.
image
Dutch Press Photo/WENN.com Med debato o samomoru so kraljico oblile solze.

Po sestrini smrti je kraljica odpovedala vse uradne dolžnosti in odletela domov, da bi bila v težkih trenutkih s svojo družino v Argentini. V prihodnjem mesecu je o dogodku tudi javno spregovorila. »Moja ljuba in nadarjena sestra Ines je bila bolna. Ni znala najti sreče in žal ji ni uspelo premagati bolezni. V tolažbo mi je le to, da je končno našla svoj mir,« je dejala Maxima, ki ima sicer še dva brata in tri polsestre. 
Deli s prijatelji