NA ZDRAVJE

Seks na peščeni plaži

Naj bo obala še tako romantična, mivka v določenih delih ženskega telesa niti najmanj ni prijetna; v pesku se lahko skrivajo mravlje pa tudi razbite steklenice.
Fotografija: Pesek in voda v občutljivih delih telesa nista najbolj priporočljiva. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pesek in voda v občutljivih delih telesa nista najbolj priporočljiva. FOTO: Guliver/Getty Images

Morda je slišati romantično, vznemirljivo, namreč seks na peščeni, mivkasti plaži, ob sončnem zahodu ali pozneje, ko ob morju ni nikogar več. Res je, da je plaža lahko strašno romantična, a spolni odnos prav tam ni najbolj modra odločitev, in to iz več razlogov.

Poskrbite za brisačo ali odejo, ki bo vsaj delno preprečila stik s peskom ali mivko in morebitnimi ostrimi delci. FOTO: Guliver/Getty Images
Poskrbite za brisačo ali odejo, ki bo vsaj delno preprečila stik s peskom ali mivko in morebitnimi ostrimi delci. FOTO: Guliver/Getty Images


Prvi je najbolj očiten: pesek, mivka. Nič ne de, če je v laseh, se prilepi na stegna, nekaj povsem drugega je, če zaide v ženske intimne dele. Ne le, da vzbuja neugoden občutek, trenutek smole zadostuje, da skupaj s peskom staknete glivično okužbo, pridete v stik z bakterijami, se okužite s spolno prenosljivo boleznijo. Trenje, ki ga povzroča pesek ali mivka, lahko vodi v poškodbe sluznice, vsaka taka rana pa viša tveganje okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi. Še bolj naj vas skrbi, če se spuščate v spolno avanturo z nekom, ki ste ga ravno spoznali. Možen je še hujši scenarij, zato raje dvakrat premislite, preden se vdate užitkom.

Če prakticirate seks pod prho, morate vedeti, da voda ne pomaga vlažiti vagine. Ravno nasprotno, izsušuje jo. Nekaj podobnega se lahko zgodi med seksom na plaži, medtem ko vas preplavljajo valovi. Če si že ne morete iz glave izbiti plažnih spolnih igric, se držite predela, ki ga ne bo prekrila plima. To pomeni, da morate seks, ki naj bi bil spontan, načrtovati, kar pa delno uniči vznemirljivost.

Romantični sončni zahod je lahko uvod v strasten seks. FOTO: Guliver/Getty Images
Romantični sončni zahod je lahko uvod v strasten seks. FOTO: Guliver/Getty Images


Ne pozabite, da na plaži niste sami: če že iz kakega grma za vami ne oprezajo ljudje, je pesek poln življenja. Eno od teh malih bitij vas lahko grdo ugrizne ter povzroči neugodne reakcije kože. Je bolečina res vredna potencialnega užitka? Ne le žužki, mravlje in kar je še tega, v pesku se lahko skriva marsikaj, zlasti če ste na javni plaži, ki jo vsak dan obišče veliko ljudi. Avantura se lahko konča v solzah, ne zaradi strtega srca, in na urgenci, če boste sedli na razbito steklenico, ostro plastiko, vejo, celo uporabljeno iglo ... Če se torej že lotite tega, poskrbite za brisačo ali odejo, da bo vsaj delno preprečila stik s peskom ali mivko in morebitnimi ostrimi delci. In ne pozabite na prvo pravilo zaščite: kondom. Naj bo vedno v žepu ali torbici. Po končani avanturi ga odnesite v smetnjak.

Zavedajte se, da je seks v javnosti prekršek, kar bi vam povedal sleherni policist, ki bi vas utegnil ujeti pri nečednem početju. Zato razmislite o morebitnih scenarijih in posledicah. Poiščite delček plaže, ki je odmaknjen, kar pomeni, da tam najverjetneje ne bo nikogar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije