ZRELOST

Zato so starejše ženske tako mamljive

Odsotnost želje po snovanju družine in izkušnje prepričajo moške.
Fotografija: Starejše imajo lastnosti, ki so v očeh moških zelo privlačne.  FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Starejše imajo lastnosti, ki so v očeh moških zelo privlačne.  FOTO: Thinkstock

Intimna zveza med mlajšim moškim in starejšo žensko ni nič novega. Čeprav je družba na takšne zveze v preteklosti gledala nekoliko postrani, dandanes to ni več tabu, kar pričajo številni dokazi med običajnimi smrtniki in zvezdniki. Večini najbrž pride na misel tudi srečna zveza Samanthe Jones in mladega igralca Smitha iz kultne serije Seks v mestu. Ona je premogla veliko razumevanja za njegovo kariero, vedela, kaj si on želi, in mu zagotavljala vrhunske spolne užitke.

V resničnem svetu

Podobne razloge, ki govorijo v prid zvezi med starejšo in mlajšim v svoji knjigi Starejše ženske in mlajši moški, nova priložnost za ljubezen in romantiko poudarjata avtorici Felicia Brings in Susan Winter. Svoje delo sta zasnovali na podlagi izkušenj 200 moških, ki so na lastni koži okušali ljubezen s starejšo. Večina jih je povedala, da sprva niso iskali resne zveze in da jih je vodila zgolj fizična privlačnost, z razvojem dogodkov pa so odkrili številne prednosti takšnega odnosa. Kaj jih je prepričalo?

Starejše ženske so bolj sproščene, neobremenjene z videzom in zato zabavnejše od mlajših

One vedo, kaj si želijo, poznajo sebe, so samozavestne in niso obremenjene s snovanjem družine, saj se ne obremenjujejo z biološko uro. Poleg tega so bolj umirjene, izkušenejše in nudijo podporo partnerju tako glede poklicnega kot tudi osebnostnega razvoja. Ker vedo, da so za svojo srečo odgovorne same, v zvezi ne dušijo partnerja, temveč mu zagotavljajo dovolj svobode, kar je prav tako eden od pogojev za uspešno razmerje.

Neprecenljive izkušnje

Ne samo glede spolnosti (kar sicer ni zanemarljivo dejstvo), temveč glede življenja na sploh. Kot so povedali moški, ki so sodelovali z avtoricama, se v družbi starejših žensk veliko bolj zabavajo, prav tako z njimi lahko govorijo o pomembnih življenjskih temah in dilemah, se od njih lahko veliko naučijo in cenijo njihove izkušnje.

Z mlajšimi je težje

Moški, ki so po razhodu s starejšo samo skušali osnovati zvezo z svojo vrstnico, so povedali, da so bili pogosto razočarani. Manjkalo je spontanosti in resnih pogovorov (kakršnih so bili navajeni v prejšnji zvezi), prav tako so kmalu opazili, da jih je pri vrstnicah privlačil le videz. To pa za uspešno zvezo še zdaleč ni dovolj, kar so spoznali v razmerju s starejšo žensko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije